En ny spiller, nye muligheter

Hva skal man mene om Klopps bytte av formasjon denne helgen?

Meninger om LFC? Send oss et leserbrev

Alle medlemmer kan sende oss Leserbrev. Send ditt innlegg til [email protected] og redaksjonen gjør fortløpende vurderinger av publisering i forhold til kvalitet og nyhetsbildet. Alle blogger står fullt og helt for innsenders regning. Dette er ikke meningen til Supporterklubben eller liverpool.no.

Var det for å tilpasse seg Shaqiri som skulle få prøve seg litt? Eller var det for å løse en floke fra forrige sesong?

Liverpool-Burnley 1-1, Newcastle-Liverpool 1-1, Liverpool-WBA 0-0, Swansea-Liverpool 1-0, Liverpool-Stoke 0-0 er blant kampene er Liverpool forgjeves stanget mot en mur av mennesker, gjerne fra lag som rykket ned. Mot Southampton så vi kanskje konturene av en ny strategi – en formasjon som gjør oss sårbare, men kampen mer spillbar.

Vi tilbyr motstanderen muligheter de ikke kan takke nei til, de ruser fremover, det skapes rom og ubalanse. Vi tar ledelsen på kvalitet – og bytter etter hvert tilbake til defensiv organisering av det mer velkjente slaget.

En ekstra formasjon gjør det også mer vrient for defensivt anlagte lag å forberede seg på den offensive slagkraften vår. Klopp påpekte at planen ikke fungerte perfekt, men det kan virke som Shaqiri åpner opp for en ny variant i angrep.

Han er ikke kjøpt inn som en benkesliter for Salah, men som en ressurs som åpner opp for nye muligheter. Det skal bli vrient å legge seg bakpå mot The Reds i år.