Rivalisering

Det er noen fantastiske røde dager! Engelsk fotball skaper stemning og rivaliseringen på arbeidsplassen er krydder i hverdagen.

Meninger om LFC? Send oss et leserbrev

Alle medlemmer kan sende oss Leserbrev. Send ditt innlegg til [email protected] og redaksjonen gjør fortløpende vurderinger av publisering i forhold til kvalitet og nyhetsbildet. Alle blogger står fullt og helt for innsenders regning. Dette er ikke meningen til Supporterklubben eller liverpool.no.

Min arbeidsplass skiller seg neppe vesentlig fra andre. Erkerivalene United og Liverpool er godt representert.

Det er alltid morgenkaffe med fotballprat etter kampdager. Min gode venn fra Vennesla, som dessverre kom galt ut helt fra barndommen av med valg av feil klubb, begynner dagen med «dere hadde en flakseseier i går igjen».

De siste årene har han vært god til å trekke frem tabellen hver mandagsmorgen. Det har for øvrig vært noe mindre snakk om det i år. En annen ivrig United supporter ønsket meg et solid tap for PSG i går, og la til at han håpet at Salah brakk beinet i tillegg. Jeg må legge til at han sa det med et glimt i øyet.

Da er det ekstra moro med onsdagskaffen når United supporterne prøver med fortvilte argumenter å bortforklare seieren mot PSG.

Vinneren måtte betale

I den verbale kampen mot United supporterne kan jeg bruke omtrent samme taktikk som Klopp. Motstanderen kan få låne ballen. Laget stenger de fleste rom for motstanderen og når muligheten kommer angripes det med stor fart og kraft. Ok- dere skjønner hva jeg mener!

Så var det hytteturen til helgen sammen med min kamerat fra barndomsårene. Han falt også tidlig i dårlig selskap og ble Tottenham supporter. Vi har reist sammen på fotballturer til balløya i en årrekke. Vi begynte med å se innbyrdes oppgjør mellom våre favoritter. Vinneren måtte spandere kvelden på taperen.

Etter hvert ble det for mye prestisje i oppgjørene, så nå finner vi helger som begge lagene spiller, men det er slutt på innbyrdes oppgjør.

To gode venner. To fotballag. Spenningen og tilknytningen til våre respektive lag bare øker for hvert år. Det er bare kjernen av fotballsupportere som kjenner disse følelsene.

Tilbake til hytteturen til helgen. Liverpool slo Tottenham på lørdag. Det er ikke et tema som skal snakkes om. De røde slo PSG og Spurs tapte igjen mot Inter. Det skal heller ikke være tema. Respekt for en god venn.

Men neste kamp- den kan vi snakke om. Det er alltid en neste kamp. Liverpool mot Soton. Og Spurs mot Brighton. Sånn er livet. Sånn er fotballen. Alltid en ny dag. En ny kamp.

Nå er vi høyt oppe. Vi vinner alt for tiden. Vi spiller godt. Det er lov å nyte det til fulle!