Den siste måneden har sannsynligheten for å vinne steget ytterligere

Slik ser det ut etter 10.000 simuleringer.

Meninger om LFC? Send oss et leserbrev

Alle medlemmer kan sende oss Leserbrev. Send ditt innlegg til [email protected] og redaksjonen gjør fortløpende vurderinger av publisering i forhold til kvalitet og nyhetsbildet. Alle blogger står fullt og helt for innsenders regning. Dette er ikke meningen til Supporterklubben eller liverpool.no.

Den første delen av sesongen har vært eventyrlig og laget vårt leverer både prestasjoner og resultater på et så høyt nivå at selv de mest realistiske av oss må begynne å tro at dette er sesongen da vi henter vårt første Premier League-mesterskap.

10.000 simuleringer tilsier følgende sannsynlige tabellplassering for Liverpool, sammenlignet med status ved starten av måneden:

Sannsynligheten for å vinne ligaen har steget ytterligere gjennom måneden og er nå 69 prosent.

Oversikten under viser utviklingen av de viktigste målsetningene for sesongen, runde for runde:

Også denne måneden er det positiv utvikling overalt.

Simulasjonsmodellen sier nå at Liverpools antall poeng ved sesongslutt mest sannsynlig vil ligge i området 80 til 87 poeng, som er marginalt opp fra forrige månedsskifte (79 til 85 poeng).

Tyngdepunkt er nå på 83,3 poeng (opp fra 82,3).

Tidligere år har vi sammenlignet poengfangsten mot en målsetning på 75. Nå føles det litt irrelevant, men for historikkens skyld: Prestasjonen hittil tilsier altså at vi ligger 8,2 poeng for dette skjemaet. Det er f.eks. 1,8 mer enn på samme tidspunkt i 2018/19-sesongen.

November byr på fire kamper mot variabel motstand. 75-skjemaet tilsier rett i underkant av 2 poeng i gjennomsnitt denne måneden.