Dette lukter seriemesterskap lang vei

Perfekt start på sesongen samtidig som konkurrentene avgir poeng. Vår beregningsmodell sier at sannsynligheten for seriemesterskap er steget til nesten 60%!

Meninger om LFC? Send oss et leserbrev

Alle medlemmer kan sende oss Leserbrev. Send ditt innlegg til [email protected] og redaksjonen gjør fortløpende vurderinger av publisering i forhold til kvalitet og nyhetsbildet. Alle blogger står fullt og helt for innsenders regning. Dette er ikke meningen til Supporterklubben eller liverpool.no.

10.000 simuleringer tilsier følgende sannsynlige tabellplassering for Liverpool, sammenlignet med status ved starten av måneden:

Sannsynligheten for å vinne ligaen har steget betydelig gjennom måneden og er nå 59 prosent.

Oversikten under viser utviklingen av de viktigste målsetningene for sesongen, runde for runde:

Det er positiv utvikling på absolutt alle kriterier.

I oppdateringen etter september-kampene forklarte jeg utførlig om hvordan simulasjonsmodellen fungerer og hvilket antatt styrkeforhold som ligger til grunn for beregningene.

I et historisk perspektiv er det altså vanskelig å rettferdiggjøre en modellkalibrering for Premier League slik at seriemester skal få bortimot 100 poeng. Slik modellen er satt opp nå vil Liverpools antall poeng ved sesongslutt mest sannsynlig ligge i området 79 til 85 poeng, som er betydelig opp fra forrige månedsskifte (76 til 81 poeng). Tyngdepunkt er nå på 82,3 poeng (opp fra 78,8).

Om vi fortsatt skal sammenligne mot et skjema på 75 poeng, så ligger vi allerede 6,8 poeng foran. Etter sju kamper i rekordsesongen 2018/19 var vi til sammenligning bare 3,8 poeng foran.

Oktober byr på tre kamper mot antatt svært sterke motstandere, men to av dem er på hjemmebane. 75-skjemaet tilsier faktisk kun 5,2 poeng på disse tre kampene.