Vanskelig å se hvordan dette kan glippe!

Sannsynligheten for Premier League-gull øker og øker for hver måned. Nå er det 97% sannsynlighet for seriegull!

Meninger om LFC? Send oss et leserbrev

Alle medlemmer kan sende oss Leserbrev. Send ditt innlegg til [email protected] og redaksjonen gjør fortløpende vurderinger av publisering i forhold til kvalitet og nyhetsbildet. Alle blogger står fullt og helt for innsenders regning. Dette er ikke meningen til Supporterklubben eller liverpool.no.

Også desember ble tilbakelagt uten poengtap og det er nå vanskelig å se for seg hvordan seriemesterskapet kan glippe. Simulasjonsmodellen sier at sannsynligheten for seriegull gjennom julemåneden har økt fra 87% til 97%!

10.000 simuleringer tilsier følgende sannsynlige tabellplassering for Liverpool, sammenlignet med status ved starten av måneden:

SANNSYNLIG TABELLPLASSERING:
SANNSYNLIG TABELLPLASSERING:  Det ser utrolig lovende ut.

Oversikten under viser utviklingen av de viktigste målsetningene for sesongen, runde for runde:

VIKTIGE MÅLSETNINGER:
VIKTIGE MÅLSETNINGER:   Alle andre milepæler enn seriegullet ser ut til å være spikret.

Også denne måneden er det selvsagt positiv utvikling overalt og det blir mer og mer åpenbart at de valgte kriteriene er irrelevante. Slik Liverpool leverer nå er det vanskelig å forestille seg hvilke måltall som faktisk vil være spennende å følge opp gjennom en hel sesong.

Sammenlignet med den poengfangsten simulasjonsmodellen forventer av et absolutt topplag, overpresterer Liverpool måned for måned. Figuren ovenfor viser hvilket poengtall vi kan forvente ved sesongslutt og hvilken plassering det vil holde til. Omrisset av tilsvarende kurve ved sesongstart og etter 10 serierunder vises til sammenligning.

Vi ser at Liverpools antall poeng ved sesongslutt mest sannsynlig vil ligge i området 92 til 95 poeng, som er ytterligere et stort sprang opp fra forrige månedsskifte (87 til 90 poeng). Tyngdepunkt er nå på 93,2 poeng (opp fra 88,0).

Sannsynligheten for å ende opp med et tresifret poengtall beregnes nå til 12,5%.

Prestasjonen hittil tilsier altså at vi ligger 18,0 poeng foran skjemaet til 75 poeng. Det er 4,2 mer enn på samme tidspunkt i 2018/19-sesongen. Desember var jo tross alt en fantastisk og feilfri måned også sist sesong.

Ettersom den utsatte West Ham-kampen skal spilles i slutten av januar, blir det fem serierunder også kommende måned. Januar har vært en trøblete måned under Klopp og ingen av de oppsatte kampene vurderes som enkle. 75-skjemaet tilsier kun 1,8 poeng i gjennomsnitt denne måneden. Av de resterende fem månedene vurderes januar-programmet faktisk som det klart vanskeligste. Kommer vi noenlunde helskinnet gjennom disse kampene, så vil altså ligamesterskapet bli ytterligere mer sannsynlig.

Løpende oppdatert informasjon runde for runde presenteres på www.fotballungdom.no, men i en mer nøytral framstilling.