Forspranget ble redusert til ett poeng i februar

I omtrent enhver annen situasjon ville vi vært fornøyd med 8 poeng i disse fire kampene.

Meninger om LFC? Send oss et leserbrev

Alle medlemmer kan sende oss Leserbrev. Send ditt innlegg til [email protected] og redaksjonen gjør fortløpende vurderinger av publisering i forhold til kvalitet og nyhetsbildet. Alle blogger står fullt og helt for innsenders regning. Dette er ikke meningen til Supporterklubben eller liverpool.no.

Men når Manchester City klarer å hente 12 poeng og 12-1 i målforskjell mot Arsenal, Chelsea, Everton og West Ham, så er standarden satt: Forspranget på 5 poeng ved månedens start er redusert til kun ett. Det er ikke rom for ytterligere feilskjær.

På den andre siden: Alle lag har en svak periode i løpet av sesongen. Om vår svake periode nå er over – slik Watford-kampen kan gi inntrykk av – så ser dette unektelig lyst ut. Det faktum at langtidsskadde spillere er på vei tilbake peker i samme retning.

10.000 simuleringer tilsier følgende sannsynlige tabellplassering for Liverpool, sammenlignet med status ved starten av måneden:

Sannsynligheten for å vinne ligaen har falt gjennom måneden og i praksis er det nå kun to lag som kjemper om seriemesterskapet med omtrent samme sannsynlighet for begge.

Oversikten under viser utviklingen av de viktigste målsetningene for sesongen, runde for runde:

Sannsynligheten for en topp 2- plassering økte i løpet av februar og CL-plassen er i praksis sikret allerede 10 serierunder før slutt.

Mest sannsynlige antall poeng ved sesongslutt ligger nå i området 85 til 88 poeng, som er noe opp (83 til 87 poeng) fra forrige månedsskifte. Tyngdepunkt er nå på 85,9 poeng (marginalt opp fra 85,1).

Mars byr på fire kamper med en forventet poengfangst på omtrent 2 poeng i hver av dem. Totalt beregner modellen 8,2 poeng denne måneden, altså omtrent på nivå med en gjennomsnittsmåned.

Tilsvarende tall for Manchester City og Tottenham er hhv. 8,0 og 6,6 poeng. Beregningsmodellen sier altså at differansen mellom de to topplagene vil være 1 poeng også ved neste månedsskifte, mens Tottenham vil bli endelig hektet av i kampen om seriemesterskapet.