Nyt tabellen!

Etter poengtapet mot Leicester på onsdag er det lett å bli negativ og fokusere på den relativt svake forestillingen av de røde på hjemmebane.

Meninger om LFC? Send oss et leserbrev

Alle medlemmer kan sende oss Leserbrev. Send ditt innlegg til [email protected] og redaksjonen gjør fortløpende vurderinger av publisering i forhold til kvalitet og nyhetsbildet. Alle blogger står fullt og helt for innsenders regning. Dette er ikke meningen til Supporterklubben eller liverpool.no.

Hadde noen fortalt meg i august at mitt kjære Liverpool skulle lede kanskje europas tøffeste liga med fem poeng i slutten av januar, hadde jeg bare ristet på hodet. Høsten, med tre tap borte i Champions League og med tap i ligacupen, bar heller ikke bud om at dette skulle være fasiten når vi starter på den siste vintermåneden. Men i ligaen er vi fortsatt best!

Jeg kan selvfølgelig irritere meg grønn over at vi ikke greier å ta alle poengene når vår argeste konkurrent taper en kamp. Hadde jeg i tillegg irritert meg over "dårlige" dommeravgjørelser så hadde kvelden blitt en komplett negativ suppe. Men, klok av erfaring og tidligere historie, kommer dessverre poengtapene også for de beste Disse poengtapene kommer sjeldent på riktig tidspunkt. Noen dårlige dommeravgjørelser blir vi aldri kvitt. Enkelte av dem vil sågar også være positive!

I en 'vanlig' sesong ville Liverpool ledet ligaen med 10-12 poeng etter den fantastiske innsatsen inneværende sesong. Dessverre er både Manchester City og Tottenham nesten like gode som oss så langt, og farlige konkurrenter til pokalen i mai. Men dette kan vi ikke gjøre noen ting med. Er det ikke derfor mye bedre å fokusere på tabellen enn de få poengtapene og kanskje andre lag?

Det siste overgangsvinduet er lukket. Det ble som forventet ikke noen kjøp i denne omgang. Ikke et vindu som minnet om kjøpefestene for 5-6 år siden. Klopp mener han har en god nok stall, noe også tabellsituasjonen bekrefter. Men noe vil garantert skje til sommeren, hvor først og fremst Sturridge og Moreno vil forsvinne ut portene. Det samme vil sannsynligvis også skje med Lallana.

Hva som kommer inn blir spennende å se. Jeg tror vi helt sikkert vil få se en ny, solid offensiv spiller på Anfield neste sesong! Utlånet av Clyne var jeg skeptisk til, også siden skadesituasjonen er som den er i de bakre rekker. Et stort antall vikarierende backer er ikke bra, og må muligens ta litt av skylda for flere baklengsmål nå i januar?

Vi går en spennende tid i møte som røde supportere. Vi vil tape flere poeng. Det vil sannsynligvis også City og Tottenham. Smilet og humøret mitt vil være godt på plass så lenge tabellsituasjonen er som den er. Vi er i rute og vel så det til 12.mai. Foreløpig er det liten grunn til å deppe over tapte poeng. Liverpool og Klopp i januar har nesten aldri vært en god kombinasjon. De neste månedene har stort sett vært akkurat det motsatte...

Walk on!