Liverpool skal jo eie midtbanen

Midtbanen er lagets svakeste lagdel, hvor det savnes en profil.

Meninger om LFC? Send oss et leserbrev

Alle medlemmer kan sende oss Leserbrev. Send ditt innlegg til [email protected] og redaksjonen gjør fortløpende vurderinger av publisering i forhold til kvalitet og nyhetsbildet. Alle blogger står fullt og helt for innsenders regning. Dette er ikke meningen til Supporterklubben eller liverpool.no.

Chelseas N'Golo Kanté rev i stykker Liverpools midtbane sist uke. Fernandinho er en fryktet ankermann hos City, Pogba har matchvinneregenskaper på høyt nivå, Tottenham har Christian Eriksen og Liverpool hadde tidligere Steven Gerrard, som kunne avgjøre en kamp fra 30 meter, gå på raid, strø om seg med målgivende pasninger, avverge kontringer med taklinger det luktet svidd av og ikke minst være den kapteinen som laget trengte.

Det har vært mye snakk om forsvaret de siste dagene, særlig etter antall baklengsmål i de første kampene sammenlignet med fjoråret. Det har også blitt kommentert hvor viktig Roberto Firmino er som katalysator for angrepet, samt manglende dekning for Mané og Salah.

Men sett bort i fra dårlig backup for disse, så er det midtbanen som er Liverpools svakeste ledd. Tenk deg at du skulle satt opp ditt eget drømmelag med dagens stall: Hvem setter du på midten?

Problemet med midtbanen er at vi ikke har en spiller som er en 100 % - spiller, en som er fast inventar, som vi må ha på banen, en Pogba, en Kanté, en Fernandinho, en Gerrard, en Myggen. Disse er riktignok ikke like typer, men de har til felles at de har eller hadde det lille ekstra som kan avgjøre kamper.

Burde Liverpool investert i en midtbanekjempe som sitt nye storkjøp?

Dagens midtbane består heldigvis av seks lovende spillere, pluss en gammel en. Flere har potensiale til å bli en drivkraft på midten. Av disse er Fabinho den som har etablert seg som det mest naturlige faste valget. Han har et stykke opp for å komme på nivå med nevnte Kanté, men potensialet er der. Naby Keita har vi fortsatt høye forventninger til, og framtidens midtbane med Fabinho, Keita og Wijnaldum eller Ox høres ut som en slagkraftig, kreativ og hardtarbeidende trio som kan vinne midtbanekamper, slik vi ikke gjorde mot Chelsea, og dessuten ha matchvinnerkvaliteter, skyte fra langt hold og bidra mye sterkere til at Liverpoolforsvaret får en enkel dag på jobben enn de har gjort de siste kampene.

Men disse har så langt, med unntak av Fabinho, unnlatt å levere til forventningene. Ox kan unnskyldes med skade. Wijnaldum har vært god til å holde på ballen på midten, som har kjøpt tid og roet ned spillet i viktige faser. Men er denne kvaliteten nok? Jordan Henderson har utviklet seg som indreløper og blitt en offensiv kraft, noe vi vet at både Ox og Keita også kommer til å bli.

Mange gode. Ingen fantastiske. Problemet er at ingen av disse er denne 100 %-spilleren som vi må ha i startoppstillingen, som vi tenker at "haha, vi har satt inn navn på midtbanen, vi vinner midtbanekampen". Kan en av disse bli den spilleren? Klart det! Har vi råd og tid til å vente? Det vil sesongens midtbanekamper mot sterke lag gi oss svaret på.

Dersom forsvaret og angrepstrioen holder seg relativt skadefrie så har vi verdensklasse i begge disse leddene. Nærmest over hele linja. Det er midtbanen som dessverre er terningkast 5 når den skulle vært 6. Den er nest best, det er vårt svakeste ledd. Med forbehold om at det ikke er slik i alle kamper. Men for å vinne Premier League over 38 kamper trengs det terningkast 6 i alle ledd.

Setter pengene mine på Oxlade Chamberlain

Dersom ingen av dagens midtbanespillere tar steget opp og spiller seg inn som fast inventar på midtbanen bør Klopp ta grep og investere i en skikkelig motor, om han finnes. Fabinho har jeg tro på at skal være vår mann i ankerrollen, men Keita, Ox, Henderson, Milner, Wijnaldum og Lallana er pr. nå ikke gode nok til å være den ene mannen på Liverpools midtbane som får en egen sang innen et år, leverer målgivende pasninger og arbeider hardere enn alle andre.

Min mening er at Henderson per nå er den som er nærmest å fylle denne rollen. Jobben han gjorde mot Chelsea var med hjertet utenpå drakta og av livreddende art. Men vi har sett tidligere at han blir et hakk for liten mot spillere som Eden Hazard for eksempel.

Jeg håper og ønsker at Naby Keita eller Oxlade Chamberlain vil vise seg å være spillere som utvikler seg hos Liverpool, og jeg tror at spilletid vil være nøkkelen for disse. Milner holder trolig bare denne sesongen som potet og redningsmann i viktige kamper, og ved hans pensjon vil det være åpent for de yngre til å vise seg mer fram. Dersom de bare kan holde seg skadefrie! Jeg har troen på at gresset ikke er grønnere på den andre siden og at Klopp har gjort rett i å satse på kvalitetene som allerede finnes i troppen. Men det er også en iboende forventning der om at en av dem skal ta steget opp.

Jeg er spent på hvem det blir, og setter pengene mine på Oxlade Chamberlain.