55,8 prosent sannsynlig at seriemesterskapet blir sikret på hjemmebane

Birger Myhr har igjen tatt frem kalkulatoren.

Meninger om LFC? Send oss et leserbrev

Alle medlemmer kan sende oss Leserbrev. Send ditt innlegg til [email protected] og redaksjonen gjør fortløpende vurderinger av publisering i forhold til kvalitet og nyhetsbildet. Alle blogger står fullt og helt for innsenders regning. Dette er ikke meningen til Supporterklubben eller liverpool.no.

Etter torsdagens borteseier over Wolverhampton sier beregningsmodellen at Liverpool med 99,7 prosent sannsynlighet blir seriemester.

Spørsmålet ikke lenger om Liverpool blir seriemester 2019/20, men mer relevant er når (og hvor) den endelige avgjørelsen kommer og hvor stor avstanden ned til konkurrentene blir.

BEREGNING: Ifølge Myhrs beregninger er det 55,8 prosent sannsynlighet for at det sikres på Anfield.

BEREGNING: Ifølge Myhrs beregninger er det 55,8 prosent sannsynlighet for at det sikres på Anfield.

I beste fall kan avgjørelsen falle allerede i serierunde 28, men diagrammet over viser størst sannsynlighet for at det blir endelig klart i serierundene 31, 32 eller 33.

I rundene 31 og 33 har Liverpool hjemmekamp mot hhv. Crystal Palace og Aston Villa, mens vi i runde 32 spiller borte mot Manchester City. Totalt er det 55,8 prosent sannsynlighet for at avgjørelsen kommer i en runde hvor vi har hjemmekamp.

Så kan videre avansement i hjemlige cuper medføre at kamper blir utsatt, noe som i så fall vil forskyve avgjørelsen utover i tid.

Hvorvidt mesterskapet faktisk blir klart på slutten av en hjemmekamp vil selvsagt også avhenge av kamptidspunktene i de de enkelte rundene, og de foreligger vel foreløpig kun for februar måned.

Sannsynligheten for at vi ender opp med tresifret antall poeng har nå vokst til 34,8 prosent og sannsynligheten for at Liverpool får dobbelt så mange poeng som Manchester United er oppe i 14,7 prosent!