Angst, kortsiktighet og quick-fix

Jeg registrerer for tiden at mange er bekymret for Liverpool.

Meninger om LFC? Send oss et leserbrev

Alle medlemmer kan sende oss Leserbrev. Send ditt innlegg til [email protected] og redaksjonen gjør fortløpende vurderinger av publisering i forhold til kvalitet og nyhetsbildet. Alle blogger står fullt og helt for innsenders regning. Dette er ikke meningen til Supporterklubben eller liverpool.no.

Er Adrian god nok? Har vi allerede tapt gullet på grunn av Van Dijks skade? Hvorfor scorer ikke Firmino? Hvorfor er «forsvaret» så dårlig? Hvorfor behandles vi så urettferdig mot Everton? Vel, jeg har tenkt å komme med et annerledes perspektiv på tingene. Blant annet ved å se på kompleksiteten i fotball.

Etter Aston Villa-kampen ble bakre firer kritisert sterkt. Men er det kun de som forsvarer laget, eller begynner presset lenger frem på banen? Flere mål kom som en følge av at laget sto høyt, fikk brudd mot seg eller tapte første- og andreballer. Da blir det vanskelig for de stakkars forsvarerne å ta hele støyten. Og hvis Robertson blir med i angrep og midtbanen slår en håpløs feilpasning, er det defensivt hans ansvar? Eller de balanserende spillerne? Vil ikke Liverpools mer actionaktige spillestil føre til større rom begge veier? Skal vi sparke manageren og hente en mer defensivt anlagt trener? Ikke det nei.

Adrian er skyteskive nå. Men hva kan man forvente av en keeper som er andrevalg? At han er nesten like god som Allison? At han skal gå rett inn på laget uten kamptrening og stå som en levende vegg? Eller kanskje vi skal hive innpå noen av de unge keeperne? Foretrekke en unggutt uten erfaring foran en keeper med rundt 170 kamper på toppnivå i England og Spania? Det hadde vært dårlig gjort overfor begge parter. Men da kan vi jo bare shoppe og hente en ny keeper. Kanskje en som står fast i Belgia, Russland eller Nederland. Mignolet? Ikke det nei. Hva med en toppkeeper i England som for eksempel Pickford? Hva koster det? Og hva sier vi til han når Allison er klar? Sorry Mac men nå må du på benken? Så kan vi selge han for 20 prosent av kjøpssummen? Er det noen som husker hvor mange kamper Adrian sto sist sesong på høsten? Spilte Liverpool god fotball da? Vant vi ligaen?

Spanjolen er andrekeeper og en god mann i sin rolle. Kanskje du kan ringe Klopp og fortelle han hvor dårlig denne signeringen er?

Firmino scorer ikke mål og nå er snart begeret fullt. Men vent, hvilken offensiv rolle har brasilianeren? Trekker han ned i mellomrommet? Skaper han mye rom for kantene og midtbanespillerne? Er han nest sist eller tredje sist på noen av Liverpools scoringer? Og hva med den defensive rollen? Hvis Liverpool skal kunne presse høyt, trenger de pressvillige angripere? Hva skjer hvis bakre firer står høyt og det ikke er press på ballfører? Ball i bakrommet? Oi, ja det er kanskje noe å tenke på. Kanskje han, på sin måte, er like viktig defensivt som Van Dijk? Forresten, er det noen som har tenkt på hvor mange kamper Firmino har spilt de siste to årene inklusive landslag? Hvor lang ferie har han hatt og hvor lang restitusjonstid har han mellom kampene? Jeg tror Firmino ønsker å score mer, men jeg tipper han er en av de første Klopp tar ut når han setter opp laget.

Van Dijk er skadet og det spekuleres i om Liverpool er ute av gullkampen. Smak litt på den. Er klubben ute av gullkampen i oktober? Er det slik at vi er fortapt uten Van Dijk? Selvsagt er nederlenderen et stort tap. Men både taktisk, teknisk og mentalt synes jeg både Gomez, Matip og ikke minst Fabinho er meget gode fotballspillere. Kampen mot Ajax må da defensivt være noe av det bedre Liverpool har prestert på lang tid, ikke minst av de to i midten bak? Det fysiske aspektet er et større spørsmålstegn. Gode Matip er skadeutsatt og det blir stor totalbelastning på de to andre. Kanskje må Liverpool fremskynde et stopperkjøp til januar?

I Everton-kampen gikk alt mot oss. Det urettferdige VAR-systemet, slemme Richarlison og enda slemmere Pickford, Van Dijk er ute hele sesongen og verdensklassespilleren Alcantara ble også kvestet. Er det en overraskelse at Everton er hardtspillende mot Liverpool? Skal vi gå tilbake til skjønnsmessig dømming i stedet for VAR? Trenger vi å definere bedre hvordan teknologien skal brukes? Kommer det til å skje feil igjen? Kan vi regne med at alle nøkkelspillerne skal seile gjennom sesongen skadefrie? Er Alcantara en verdensklassespiller i Liverpool?

Spontanreaksjoner og skuffelse er greit men hvor lang tid skal vi bruke på å sutre? Kan det være at folk utenfor Anfield også har gode poeng å komme med? Som når Ancelotti sier at det er gått for langt med Pickford?

Som en konklusjon vil jeg si at så lenge du er tilhenger av en fotballklubb så vil du leve i lidelsens natur. Bare spør en Leyton Orient- eller Sunderland-tilhenger. Intet tre vokser inn i himmelen. Det er heller ikke spesielt sympatisk å se sofaslitere fra Norge som furter over en global fotballgigant. Kanskje vi skal komme oss videre og glede oss over neste kamp? Med entusiastiske Adrian og et nytt stopperpar. De blir ikke dårligere av mer kamptrening. Og en Firmino som må være en av de beste totalfotballspillerne i historien.

Du slipper å klø deg i et åpent sår hele tiden, hvis du ser tingene i perspektiv. Som da Liverpool spilte treningskamp mot Blackpool og lå under 0-2 til tross for spillemessig overtak. Da meldte supporterklubbens utsendte om alarmklokkene som ringte på Anfield.

Verden er urettferdig, innse det og kom deg videre. Akkurat som Jurgen Klopp og Liverpool gjør.