Førjulsbetraktninger

Undertegnede har fulgt Liverpool sesong etter sesong - faktisk feiret jeg min sesong nummer 50 for et par år siden! Jeg har skrevet referat fra kamper og satt opp tabeller lenge før datamaskinen overtok den jobben. Hva lærer man så av et langt fotballiv som Liverpoolsupporter?

Meninger om LFC? Send oss et leserbrev

Alle medlemmer kan sende oss Leserbrev. Send ditt innlegg til [email protected] og redaksjonen gjør fortløpende vurderinger av publisering i forhold til kvalitet og nyhetsbildet. Alle blogger står fullt og helt for innsenders regning. Dette er ikke meningen til Supporterklubben eller liverpool.no.

De såkalte ekspertene vurderer hvem som vinner Premier League hvert år og gjennomfører, etter egne vurderinger, dyptpløyende analyser etter hver kamp. Det er for så vidt helt i orden- vi liker å diskutere fotball og alle har rett på en mening. Jeg etterlyser allikevel noen eksperter som ikke bare har lettvinte analyser, men evner å tegne et større bilde.

Siden tall og sannsynlighet har vært og er mitt yrke var det en stor begivenhet når Egil Drillo entret scenen og løftet fotballen til et helt annet taktisk/teoretisk nivå. Drillo så et større bilde. Han var ikke så opptatt av enkeltsituasjoner.

I år ser vi et Liverpool lag som oser av selvtillit og vi nyter motstandernes respekt i tillegg. I skrivende stund har vi 6 seire 2 uavgjort og 1 tap. Det er en flott statistikk! Hvis vi ser bak tallene så blir det helt umulig å forklare 2-7 for Aston Villa. 2-7!! Og det var i en kamp der stopperkjempen Van Dijk ledet forsvarsrekken. En svale gir selvsagt ingen sommer, sies det. Rent statistisk kan selvsagt noe slikt inntreffe. På søndag slo vi Leicester 3-0. Det var ikke ett mål for mye! På en god dag ville 6-7 baller sittet i nota. Hadde derimot Matip pådratt seg en straffe for handsen på stillingen 0-0 ville vi fått en helt annen kamp. Det er ørsmå marginer som skiller i enkeltoppgjør!

Vi kan bekymre oss for at mange mål er sluppet inn- nesten 2 i hver kamp, men tar man bort Villa fadesen blir det ett baklengsmål per kamp. Det er mer akseptabelt.

Vi er trolig ligaens beste lag

Vi er trolig ligaens beste lag. Det har vi vært en stund. Vi trenger likevel litt flaks og medgang hvis vi skal vinne i år igjen. Hvem kan utfordre oss?

Tottenham ble ikke nevnt av noen eksperter før sesongstart. De har en slu ringrev i Mourinho, og så lenge han unngår skader på topp er de en reell trussel. Tradisjonelt får Tottenham en dårlig periode i løpet av sesongen, men unngår de dette, er de farlige i år!

Leicester er gode, men trolig ikke gode nok til å vinne. Kampen på søndag viste at det er et stykke opp til Liverpools nivå.

Chelsea ser ut til å bli bedre og bedre. De har kjøpt seg stort opp og de har virkelig begynt å levere. Jeg forventer at de er med i kampen om gullet.

City er litt ute og kjører for tiden. De sliter med å få uttelling på spillemessig overtak. De fleste lagene er blitt bedre til å demme opp for Citys angrepsspill, og bakover har de vist svakhetstegn. Jeg forventer at de kommer sigende etter hvert, men jeg tror ikke de vinner i år.

United og Arsenal er ustabile. Ingen har vel fått flere flaksepoeng enn United i år! Det ville være overraskende om noen av disse lagene skulle kjempe om tittelen.

Southampton, Everton og Wolves blirr stadig bedre, men hvis mer enn ett av disse lagene kommer blant topp 4 blir jeg overrasket.

Med dette ønsker jeg en riktig god førjulstid til hele Liverpool-familien!