Snart 2021!

Liverpool går nok en gang inn i det nye året som ligaledere. Det har de gjort de siste tre årene, men det er ingen automatikk i at Liverpool vinner til slutt fordi om de leder til jul og nyttår.

Meninger om LFC? Send oss et leserbrev

Alle medlemmer kan sende oss Leserbrev. Send ditt innlegg til [email protected] og redaksjonen gjør fortløpende vurderinger av publisering i forhold til kvalitet og nyhetsbildet. Alle blogger står fullt og helt for innsenders regning. Dette er ikke meningen til Supporterklubben eller liverpool.no.

Bortsett fra nevnte statistikk som er en hyggelig gjentakelse de tre siste årene, er det lite som minner om normale sesonger i 2020. Korona, utsatte kamper, så og si tomme tribuner og en haug med skader har dessverre stjålet overskriftene så langt dette året. Heldigvis ble vi kronet som ligamestere i sommer som et solid plaster på såret etter en kjip andreplass våren 2019.

Om ikke lenge er inneværende sesong halvspilt. Ingen lag har så langt vært veldig gode. Alle avgir poeng. Vi har så langt blant annet avgitt poeng til lag nummer 16, 18 og 19 på tabellen. Noe uvant, og kan være med på å ødelegge for en god poengsum i mai. Vi har spilt noen veldig gode kamper, men også mange på det jevne og noen dårlige. Skader må nok ta mye av skylden for at det svinger så enormt i år.

Vi sliter med å skape et momentum som varer over tid. Sliter med å vinne mange kamper på rad. Vi har vel ikke vunnet tre på rad i ligaen siden seriestarten i august? Heldigvis så avgir også alle andre lag poeng i hytt og pine så situasjonen er langt fra mørk på tross av korona og skader! Jeg vil også påstå at hvis vi hadde kunnet mønstre et lag i høst og vinter med van Dijk, Alisson, Thiago og Jota skadefrie så hadde vi hatt minst seks poeng til i ligaen!

Bør handle

Men, jeg lurer fælt på hva Klopp tenker og gjør med stoppersituasjonen nå som Matip (igjen) er ute med skade? Blir det handel i januar eller stoler han på de som er tilgjengelige i klubben. To unggutter og Fabinho? Vil Henderson 'omskoleres' for en periode og spille sammen med Fabinho? Dette siste synes jeg er en nødløsning som ikke er god! Henderson er etter min mening midtbanespiller. Punktum!

Jeg håper Liverpool har midler (og lyst) til å kjøpe en midtstopper nå i januar. Spillere er snart tilbake fra skade, men ikke i de bakre rekker. To spillere som er sårt savnet er Jota og Thiago. Med disse på plass sammen med en ny midtstopper så tror og håper jeg Liverpool vil slå kraftig fra seg i vinter og vår.

Fortsetter de andre lagene samme trenden som nå med å avgi poeng og vi unngår skader på flere spillere, så tror jeg vi kan løfte bøtta i mai. Det tror jeg ikke vi klarer med 'bare' unggutter i de bakre rekkene, så Liverpool; løp og kjøp!

Da gjenstår det bare å ønske alle røde et Godt Nytt År. Walk on!