Blogg om Watford-tapet:Bortskjemte røde supportere?

Kan et stygt tap borte mot Watford legge en demper på gleden hos seiersvante, røde supportere? Ryker ligagullet nå?

Meninger om LFC? Send oss et leserbrev

Alle medlemmer kan sende oss Leserbrev. Send ditt innlegg til [email protected] og redaksjonen gjør fortløpende vurderinger av publisering i forhold til kvalitet og nyhetsbildet. Alle blogger står fullt og helt for innsenders regning. Dette er ikke meningen til Supporterklubben eller liverpool.no.

På det første spørsmålet er svaret et klart ja. Det er lov å tape fotballkamper. Også mot nedrykkstruede lag. Men måten dette tapet kom på er nok det som svir aller mest for de fleste. Det viser med all tydelighet at også «verdens beste fotballag» har et bunn nivå som ikke er en ligaleder verdig. Det kan ikke kalles annet enn en kollektiv svikt det som skjedde i London i kveld. Fy søren så svake vi var! Samtlige 11 mann så ut som forvirrede slappe høns. Forsvaret hanglet, midtbanen hang ikke sammen og var helt uten en kreativ kraft. Salah, Mane og Firmino fikk knapt til noe som helst. Lovren var "ny" bak der, og hadde, som flere andre spillere, en fryktelig dag på jobb. Men han var som sagt ikke alene om dette i denne fadesen.

Denne svake fotballen er dessverre blitt en liten trend nå. Det er lenge vi har spilt to gode omganger. Klopp smilte i intervjuet etter kampen og vet som du og jeg at ingenting, heller ikke resultater i fotballen, vokser inn i himmelen. Van Dijk vet også det, og avsluttet sitt intervju med at de skal slå tilbake. Raskt! Det er vel og bra, men en negativ trend er ikke så lett å snu. Den snur kun med gode resultater i fotballen. De neste to ukene legges mye av grunnlaget for hvordan denne sesongen til syvende og sist ender. Et tap borte mot Chelsea så ryker FA cupen. Et dårlig resultat hjemmemot Atletico Madrid fører til exit i Champions Leauge.

Hva med ligaen da? Den er selvfølgelig vunnet allerede, men med flere kamper som den mot Watford i kveld så kan usikkerheten kanskje komme snikende raskere enn vi ønsker både hos spillere og supportere? Derfor bør denne negative trenden i ligaen snu allerede hjemme mot Bournemouth på lørdag. Vi har nå vist at vi kan spille dårlig mot antatt dårligere motstand. Vi har igjen vist at vi kan tape en fotballkamp i ligaen. Men en titt på tabellen viser at vi er suverene ligaledere. Denne titten bør egentlig være nok til å roe nervøse supportere som tror at ligagullet ryker for tredje gang på litt mer enn dobbelt så mange sesonger.

Jeg er spent på hvordan Klopp og co. slår tilbake nå. Spent på «reaksjonene» mot Chelsea og ikke minst Bournemouth til helga. Vinner vi disse to har vi et godt momentum inn mot kampen mot Atletico Madrid. Er det noe Liverpool har vist de siste sesongene er det jo nettopp å slå tilbake når det trengs som mest. Men da må MYE bli bedre. Kampen og resultatet mot Watford var rett og slett flaut og langt unna en verdensmester, Champions League-vinner og ligaleder verdig. Nå vil jeg se Klopp-fotball på sitt beste med null baklengs og flotte mål igjen. Tapene kan komme når ligaen er i boks!