Blogg om Salah-debatten: Er vi alle snøblinde når det gjelder Salah?

Meninger om LFC? Send oss et leserbrev

Alle medlemmer kan sende oss Leserbrev. Send ditt innlegg til [email protected] og redaksjonen gjør fortløpende vurderinger av publisering i forhold til kvalitet og nyhetsbildet. Alle blogger står fullt og helt for innsenders regning. Dette er ikke meningen til Supporterklubben eller liverpool.no.

Dette vil ikke være en populær mening fra en Liverpool-supporter, men jeg håper Liverpool selger Salah til sommeren.

Det virker til at Salah «ikke kan røres» i overført betydning blant Liverpool supportere. Jeg har forståelse for at prestasjonene etter hans ankomst fra Romas har vært både imponerende og elskverdige fra en supporters standpunkt, og jeg har for all del følt på dette selv. Men jeg føler at nå er tiden inne for å skille lag. Formen denne sesongen har til tider vært langt fra imponerende, målsnittet er gjerne blant de beste fortsatt, men spillet hans er det absolutt ikke.

Når Salah kom tilbake til Premier League hadde han utviklet spillet sitt vesentlig fra tiden i Chelsea, og dette kom som en overraskelse på de fleste motstandere både i hjemlig liga og ellers i Europa. Men tiden har gått og siden er han gjerne den mest påpassede spilleren i Europa underveis i kampene. Er det desto mer imponerende at han fortsatt har høye tall i form av målpoeng, selvsagt, kunne han hatt enda mange fler denne sesongen uten tvil. Det er en spiller med evner på små flater, det er det ingen tvil om. Han gjør en viktig jobb for laget med å okkupere back, midtstopper (eller begge) slik at Trent Alexander-Arnold får rom til å legge sine fantastiske innlegg.

Men Salah har en god stund nå hatt elendige mottak i svært mange situasjoner. Han har også gang på gang vist begrenset vurderingsevne samtidig som en stor grad av egoisme i spillet sitt. Dette utsetter Liverpool for et stort antall brudd hver eneste kamp. Og har vist seg å gjøre det vanskelig for Liverpool å holde på sitt høye press i kamper det vil kunne være avgjørende å «kvele» motstanderen. I mange kamper denne sesongen har dårlige mottak og grusomme pasninger fra Salah gjort at laget ellers må bruke mye krefter på å gjenvinne ballen. Ingen lider mer av dette enn Firmino, da han ofte er intensjonen bak mange av pasningsforsøkene, og da ligger nærmest balltapet. Noe som igjen gjør at han ofte er ute av ideell posisjon i neste situasjon.

Misforstå meg rett. Jeg er fortsatt glad i Salah og takknemlig for alt han har gjort både på og utenfor banen for Liverpool. Salah er 27 år gammel. Fremdeles i en alder hvor en av de andre store klubbene i Europa kan finne det verdt å bruke en stor sum på å anskaffe seg ham. Hvis Liverpool kan dekke inn kjøpene av Jadon Sancho og Timo Werner, samt begrense tapet av spillerene involvert i Afrikamesterskapet til Sadio Mané og Naby Keita i samme slengen. Ja, da ville det være en god transaksjon for Liverpool denne sommeren.

Men jeg er nok fortsatt og vil nok være temmelig alene om dette synspunktet blant supporterne, jeg bare håper at Klopp ser det samme som meg.