Blogg etter første tap i ligaen:Tør vi være helt ærlige?

«Sjokktap for Liverpool» er en av overskriftene vi våkner til dagen derpå.

Meninger om LFC? Send oss et leserbrev

Alle medlemmer kan sende oss Leserbrev. Send ditt innlegg til [email protected] og redaksjonen gjør fortløpende vurderinger av publisering i forhold til kvalitet og nyhetsbildet. Alle blogger står fullt og helt for innsenders regning. Dette er ikke meningen til Supporterklubben eller liverpool.no.

For det skal jo ikke være mulig at verdens beste lag blir ydmyket av Englands 19. beste (før kampen). Vi har jo vært så utilnærmelige denne sesongen. Suverene. Gått fra seier til seier, og ingen har vel egentlig kunnet måle seg med oss. Eller?

Jeg har flere ganger denne sesongen fått en litt ekkel følelse av at vi, i tillegg til å være ekstremt gode, også har mer marginer på vår side enn vi strengt har lov å regne med. Og da tenker jeg ikke først og fremst på LiVARpool-beskyldningene som noen dårlige tapere slenger etter oss. Om vi liker VAR eller ei; statistikker viser vel at Liverpool ikke er blant lagene som har tjent på dette nye elementet som har kommet inn i Premier League.

Det er mer «alt det andre». De små detaljene i kampene, tidspunktene målene kommer på, så utrolig mange kamper som har endt med tre poeng når de kanskje like gjerne kunne endt med ett.

Man skal som kjent ikke stole blindt på verken følelser eller hukommelse. Så i dag har jeg bladd meg tilbake i arkivet til liverpool.no. Det kan forresten anbefales på en dag som denne. For å glemme Watford-kampen og heller dvele litt med alt det positive som har skjedd.

Jeg ble varm om hjertet av å rekapitulere de mange fantastiske stundene vi har opplevd til nå denne sesongen. Men jeg fant også dessverre litt belegg for mine antakelser. Har vi tenkt på at halvparten (!) av våre 3-poengere er 1-målsseire? Husker noen da Ings bommet på åpent mål da han bare skulle spasere inn 2-2 på overtid i 2. serierunde? Hvordan Dean Henderson forærte oss seieren på Bramall lane ved å slippe inn et skudd han tar 99 av 100 ganger? Hjemme mot Leicester: Straffe fire minutter på overtid. Sannsynligvis riktig, men ikke alle dommere hadde blåst der. Har vi glemt hvordan vi stanget og stanget borte mot Villa, og vant på grunn av scoringer i det 87. og 90. minutt? Litt av det samme borte mot Crystal Palace.

Jeg skal som sagt ikke nevne VAR for mye her, men hjemme mot Wolves var det to ganske marginale avgjørelser som gikk i vår favør og ga oss de tre poengene. Så skal jeg også være den første til å påstå at vårt ene poeng på Old Trafford fort kunne vært tre med en litt annen praktisering av VAR.

Brighton hjemme kunne også endt uten tre poeng. Vi husker alle det røde kortet til Allison, men kampreferatet minnet meg også på at Brighton var best i 2. omgang og bortelaget hadde faktisk 54-46 i ballbesittelse. På Anfield!

Føy til det som har skjedd etter nyttår, med ett-måls sliteseire borte mot Spurs, Wolves og Norwich, pluss den ferske 3-2-seieren hjemme mot et West Ham med en uvanlig gavmild Fabianski, så er det ikke det som skjedde på Vicarage Road så sjokkerende likevel.

Negativt, dette? Det er i tilfelle overhodet ikke meningen. Vi har vært fantastiske i år. Og jeg nyter det. Jeg mener bare at vi godt kan tørre å være ærlige om at marginene ofte har vært på vår side.

Jeg vil helst ikke bruke ordet flaks. Men, gode lag har alltid flaks. Og vi har verdensklassespillere rundt omkring på hele banen. I tillegg, og kanskje viktigst av alt, laget har med rette fått tilnavnet «Mentality monsters». 

Mentale monstre avgjør ofte kamper til slutt, og sørger for at tabelledelsen etter 28 kamper er på vanvittige 22 poeng istedenfor kanskje mer sannsynlige ti eller færre(?). Så får vi håpe at mentaliteten er den samme de siste ti kampene. Det trengs.

Vi kommer til å møte flere lag som vil kjempe som gale for tilværelsen i Premier League. Andre som er desperate etter en plass i Europa. Også City da. Kanskje det eneste laget som ikke vil ha noe å spille for. Bortsett fra æren, som for dem ganske sikkert er mer enn nok.

Det kommer ikke til å gå på skinner. Det har ikke sesongen til nå gjort heller. Hvis vi skal være ærlige.