Flaut Liverpool!

Må innrømme at jeg satte kaffen i halsen da jeg så overskriftene i avisene. Det enkle spørsmålet mitt er rett og slett: Hvorfor?

Meninger om LFC? Send oss et leserbrev

Alle medlemmer kan sende oss Leserbrev. Send ditt innlegg til [email protected] og redaksjonen gjør fortløpende vurderinger av publisering i forhold til kvalitet og nyhetsbildet. Alle blogger står fullt og helt for innsenders regning. Dette er ikke meningen til Supporterklubben eller liverpool.no.

Permitteringen av en haug med ansatte i Liverpool som ikke tjener mer til sammen enn det noe få spillere, eller Klopp gjør, og i tillegg la staten ta regningen, låter rett og slett merkelig. En klubb som går så det griner økonomisk, og som sikkert har bidratt og bidrar med hundrevis av millioner i skatt både fra spillere og klubb, føler sikkert det er "greit" å få noe tilbake.

Men igjen; hvorfor? Hvorfor kan ikke spillerne ta støyten og gå ned i lønn? Eller Klopp? 50% lønnsreduksjon vil ikke gjøre nevneverdig med måten de lever på noen av disse 'blaserte' mangemillionærene. Og for å sette det litt på spissen er de faktisk ikke mye verdt i kroner og øre uten fotballkamper heller disse spillerne! 

Hvorfor skulle akkurat min kjære klubb være førstemann ut av de store til å gjøre dette tiltaket som ikke vil gjøre annet enn vondt verre i en tøff tid? Respekten og sympatien som både Klopp og spillere hadde opparbeidet seg i den siste tiden forsvant rett og slett som dugg for solen. Joda, klubben skal riktignok betale de resterende 20% som staten ikke dekker. Ære være klubben for det, folka på gølvet får samme lønna som før. Men det gjør også spillerne, eierne og folka på toppen... Signaleffekten er dårlig, særs dårlig, og det skal virkelig bli spennende å se om våre store konkurrenter i PL vil gjøre det samme?

Jeg har vært mye i Liverpool, og også vært så heldig å bli kjent med et par stykker på 'innsiden' av klubben. Har vært så stolt av arbeidet som har vært gjort og blir gjort lokalt. Høfligheten. Rausheten. Det som ble gjort nå er langt fra raust og rett og slett flaut.

Håper Liverpool gjør helomvending. Raskt! Klubbens omdømme har fått ei unødvendig stygg skrape i en tid hvor mange har mer enn nok med å trøste hverandre i forhold til familie og venner som går bort. Jobber forsvinner i takt med økonomien som raseres i mange land og usikkerheten råder. Usikre er de nok fotballspillerne og trenerne også. Men penger i banken har de jaggu nok av!