Rusk i maskineriet

Begge Manchester-lagene virker å være i storform og spiller på seg selvtillit i bøtter og spann, mens vi halter i mål til høflig applaus fra de andre lagene.

Meninger om LFC? Send oss et leserbrev

Alle medlemmer kan sende oss Leserbrev. Send ditt innlegg til [email protected] og redaksjonen gjør fortløpende vurderinger av publisering i forhold til kvalitet og nyhetsbildet. Alle blogger står fullt og helt for innsenders regning. Dette er ikke meningen til Supporterklubben eller liverpool.no.

Det er muligens ikke god folkeskikk å være kritisk til de røde etter denne sesongens oppvisning. Vi glemmer selvsagt aldri årets triumf, fortiden og de triumfer vi har feiret. Det er vår stolte historie.

Det er betydelig vanskeligere å være kritisk/bekymret enn rosende etter årets gigantiske suksess. Og nettopp her ligger faren. Jeg er ikke sikker på at Klopp sover godt for tiden. Han er ikke en mann som vil hvile på sine laurbær. Han ser nok det samme som noen av oss.

Vi tok vårt 19. ligagull før koronakrisen startet. Selv om vi formelt vant tittelen noe senere. Vi spiller nå en slags mellomsesong uten noen særlig betydning for oss. Det skal vi selvsagt tillegge noe vekt nå vi analyserer sesongen.

Fotballens verden er nå engang sånn at det er neste kamp som teller, og det har sneket seg inn en litt lumsk avslutning på sesongen. Begge Manchester-lagene virker å være i storform og spiller på seg selvtillit i bøtter og spann, mens vi halter i mål til høflig applaus fra de andre lagene.

Formsvikt

Tall og statistikk kan brukes på mange måter. Jeg har valgt å plukke ut de siste 24 kampene Liverpool har spilt, alle turneringer medregnet.

Siste 12 kamper: 5-2-5 målforskjell 17-17
De 12 kampene før dette: 11-1-0 målforskjell 23-3

Vi kan nok lete frem mange gode forklaringer på at dette er en alvorlig formsvikt. Tallene viser rusk i maskineriet. Manglende motivasjon når gullet er i boks forklarer noe. Men ikke alt. En ting er i hvert fall sikkert. Vi må snu denne trenden ellers er vi ikke i teten neste sesong.

Litt skader her og der har vi fått. Gullfeiring har nok hatt en innvirkning.  Vi har dessuten fått noen sviende store tap for Watford og ManchC. Jeg skal ikke vurdere hva vi mangler. Der har vi Klopp. Han vet bedre enn alle hva som skal til.

Jeg skal ikke dempe gleden over årets festsesong. Vi vinner ytterst fortjent og i suveren stil. Avslutningen av sesongen er dog et antiklimaks på mange måter. Vi er mestere, men det er andre lag som stjeler overskriftene og tar bort litt av seiersgleden. Når vi slo Crystal Palace 4-0 var vi mestere med stor M. Når vi spilte 1-1 mot Burnley var vi mestere med liten m.

En ny poengrekord i PL er et mål. Det kan ennå gå med tre strake seiere. Da skal jeg holde kjeft en stund å nyte det.