Det er flere positive tegn i kampen mot Manchester United, men Liverpool risikerer å spare seg til fant

Jeg er usedvanlig positiv etter exiten fra FA-cupen, selv etter tap for erkerivalen. Denne Liverpool-troppen behøver på ingen måte flere utfordringer enn serie og Champions League-spill i del to av den bisarre sesongen 20/21.

Meninger om LFC? Send oss et leserbrev

Alle medlemmer kan sende oss Leserbrev. Send ditt innlegg til [email protected] og redaksjonen gjør fortløpende vurderinger av publisering i forhold til kvalitet og nyhetsbildet. Alle blogger står fullt og helt for innsenders regning. Dette er ikke meningen til Supporterklubben eller liverpool.no.

Tross tap, var det flere positive tegn i denne kampen. Det mest gledelige var at både Salah og ikke minst Firmino lignet litt på seg selv igjen. Jeg likte også innhoppet til Mané. Det var i det hele tatt en gnist det er lenge siden man har sett.

Initiativ med og uten ball har, i tillegg til midtstopperkrisen, vært et hovedproblem i formduppen laget forhåpentligvis nå er i ferd med å legge bak seg. Når Jürgen Klopp og Liverpool må sette sin lit til en gutt på 19 år som senest forrige sesong spilte på nivå 6 i en cupkamp mot Manchester United, eller må spille med to midtbanespillere som stoppere i toppoppgjør i ligaen mot samme motstander, sier det alt om den horrible skadekrisen som rammet klubben i starten av sesongen.

En aldri så liten skandale

De offensive problemene er et resultat av flere aspekter, men det er ingen tvil om at reorganiseringen av forsvaret og midtbanen, er en stor del av svaret. At det ikke blir frigitt midler til kjøp av en rutinert stopper, mener jeg er en aldri så liten skandale gitt situasjonen man har stått i siden mareritt-kampen mot Everton i begynnelsen av sesongen. Det er noe som heter å spare seg til fant, og det kan faktisk bli realiteten om ikke lykken snur i februar. Fortsetter denne sesongen med skader, stang ut og dommeravgjørelser i mot, kan det spøke for topp 4 og CL-spill og dermed attraktiviteten i sommervinduet.

Nå var det imidlertid klare tegn til framgang på Old Trafford. Med Matip og Henderson tilbake mot Spurs, samt Jota stadig nærmere et comeback, ser jeg faktisk lyst på fortsettelsen. Da må imidlertid Liverpool fortsette i sporet man var innom søndag kveld. Her var det flere spillere som viste tegn til bedring når det kommer til å ta ansvar og initiativ. Dét har vært mangelvare i det siste! Jeg syns for mange spillere har jogget rundt og slått såkalte alibipasninger, uten å ta ordentlig tak. Mot Burnley så man ett eksempel hvor Gini i 2.omgang endelig bestemte seg for å avansere og skape ubalanse med et sjeldent raid, og hvor han endte opp med å spille fri Salah. Avslutningen ble dessverre avverget av en klasseredning fra Pope, men det var noe forløsende å se en midtbanespiller drive framover på denne måten. Mot United så man litt av det samme hvor både Milner, Jones og Firmino utfordret litt mer enn å bare dytte ballen fra seg på tvers eller i støtte. Nå så man også flere initiativ uten ball, eksemplifisert til perfeksjon ved den første scoringen til Salah. Disse tingene henger selvfølgelig sammen, men dette har etter min mening vært helt fraværende i tørkeperioden Liverpool har vært gjennom.

Nå er det bare å krysse fingre for at de positive tendensene forsterkes i de kommende kampene, det blir helt nødvendig for å få sesongen på rett kjøl. Hvis ikke man kjøper en midtstopper på tampen av januar-vinduet blir det også essensielt å holde Matip skadefri, slik at man får dyttet Henerson opp på midtbanen sammen med Thiago, Gini eller Milner. 

Nå må alle mann til pumpene i sine vante roller, så langt det lar seg gjøre!