Rollene er byttet om!

Snipp, snapp snute, så var plutselig Jürgen Klopps cupeventyr ute. Hans første tap mot Ole Gunnar Solskjær er en kjip realitet!

24. jan 2021 kl 22.50Sigve Hornnes

Meninger om LFC? Bli en blogger du også!

Alle medlemmer kan blogge på liverpool.no. Send ditt innlegg til [email protected] og redaksjonen gjør fortløpende vurderinger av publisering i forhold til kvalitet og nyhetsbildet. Alle blogger står fullt og helt for innsenders regning. Dette er ikke meningen til Supporterklubben eller liverpool.no.

Nå er det alvor! Liverpools form må snu raskt, dersom laget skal ende sesongen blant de fire beste i Premier League. De tøffe testene står i kø framover med to bortekamper aller først på programmet.

Måltørken er over. For denne gang. Ikke rundspilt, ikke overkjørt, men felt på tabber og dårlige involveringer. Stakkars Rhys Williams. Han sover neppe godt i natt. Fabinho «gir» bort et frispark som selvfølgelig Bruno Fernandes må sette i mål. Klønete opptreden av førstnevnte, men det har vi også sett tidligere. Det er ikke så farlig å gi bort slike frispark på midtbanen, men rett utenfor 16-meteren er det nesten utilgivelig.

Mohamed Salah scorer to mål, men resten av det han gjør er ikke fullt så bra. Mister ball flere ganger som fører til farlige overganger for United. Mann-mot-mann sliter faktisk Salah veldig!

Smilet til Solskjær gikk nesten rundt etter kampen. Laget hans er i en slik flyt for tida at det gjør vondt. Noe slikt må United sine supportere følt forrige sesong, da vi tok flere knepne seire og endte med full pott i kamp etter kamp? Nå er som sagt rollene byttet om, og avstanden til erkefienden fra øst kan øke til ni poeng hvis vi taper mot Tottenham, og Manchester United vinner mot bunnlaget Sheffield United.

Den lille trøsten er at det er lenge igjen før denne sesongen er over. De hjemlige cupeventyrene er som vanlig under Klopps ledelse over lenge før finalene på Wembley. Vi har fremdeles Champions League og liga å kjempe for. Snart er Diogo Jota tilbake. Kanskje Naby Keita og  Joel Matip får spille noen kamper før de havner hos fysioterapeuten igjen? Overgangsvinduet lukker snart, men for vår del betyr det ingen verden ting siden koronaen har satt en effektiv stopper for alle nødvendige kjøp.

Ellers håper jeg Klopp fremdeles er manager når vi skriver august 2021. Jeg tror eierne fremdeles støtter, og vil støtte ham, og han avfinner seg med at økonomien tilsier null kjøp. Men, situasjonen nå er lik den han opplevde i Dortmund i 2015. Noen år med suksess ble etterfulgt av det motsatte. Han brøt kontrakten og valgte å trekke seg som manager. Liverpool trenger Klopp og Klopp trenger Liverpool. Men hvordan vedvarende dårlige resultater vil påvirke hans framtid vet kun Klopp selv!

Jeg velger å se lys i tunnelen selv om mye er mørkt akkurat nå. Krise er det ikke enda, men denne kan komme i løpet av februar hvis ikke det blir noen trepoengere snart og i løpet av den neste måneden. Serien er rekordjevn og mange lag har meldt seg på og vil delta i neste års Champions League. Bare et lag vinner ligaen. Det tror jeg blir verken Liverpool eller Manchester United!

Walk on!

Har du innspill til journalisten?