En litt kjip romjul!

Avslutningen på året 2021 ble ikke det jeg hadde ønsket meg på flere måter. Tapet mot Leicester topper bare skuffelsen.

Meninger om LFC? Send oss et leserbrev

Alle medlemmer kan sende oss Leserbrev. Send ditt innlegg til [email protected] og redaksjonen gjør fortløpende vurderinger av publisering i forhold til kvalitet og nyhetsbildet. Alle blogger står fullt og helt for innsenders regning. Dette er ikke meningen til Supporterklubben eller liverpool.no.

Egentlig skulle jeg vært på Anfield Boxing Day på Leeds-kampen sammen med guttungen. Med en tur til Leicester i tillegg skulle dette bli den jula. Slik ble det selvfølgelig ikke fordi den forbaska koronaen ikke vil slippe taket. Liverpool i romjula skal visst være en flott opplevelse, men det får vente...

Kampen måtte derfor sees på storskjerm på Liverpool-loftet på garasjen. Som vanlig. I dag hadde jeg troa, skikkelig troa selv om journalisten på Sky Sports tippet tap til Liverpool (3-2). Vi burde være friske og raske etter flere dager med hvile og få skader. Leicester det motsatte. Men dette ble et skikkelig antiklimaks med et sjansesløseri ut av en annen verden og en meget god Schmeichel. Klopp var skuffet etter det han mente var en svak kamp av de røde. Jeg er enig! Altfor mange spillere var langt under pari. Jeg vil ikke nevne «alle» her, men Manè skuffer meg faktisk aller, aller mest. Hva har skjedd med han? Gjør noe genialt innimellom men det blir lenger og lenger mellom hver gang. Jota var heller ikke god, og når Salah i tillegg bommer på straffe og retur så er det vanskelig å vinne fotballkamper. Når vi ser på benken vi stiller mot Leicester skremmer det ikke vannet av veldig mange. Det ble veldig tydelig da byttene ble gjort. Vi er sårbare for skader. Og sykdom. Håper Elliot kommer tilbake i godt slag snart. Og Thiago. Jeg var ganske sikker på at Klopp ikke kom til å gjøre noen kjøp i januar. Nå er jeg sannelig ikke så sikker på at det ikke vil skje likevel!

Sesongen er lang. Vi er med i samtlige cuper og henger godt med i ligaen. Seks poeng til City er kanskje ikke så mye etter halvspilt serie, og alle lag taper fotballkamper i ny og ne. «Problemet» er vel egentlig at vi kanskje ikke kan avgi så mange flere poeng framover hvis vi skal henge med i toppen? Med et Afrikamesterskap snart blir det sørgelig tynt framme..Vet derimot ikke om jeg vil savne Keita så voldsomt? Det han bidro med mot Leicester etter at han kom inn var ikke all verdens å skryte av. Savner stabilitet og gode prestasjoner fra den kanten.

Men: jeg vil ikke på noen måte svartmale situasjonen! Forrige sesong ble vi nummer tre etter å ha tapt en haug av kamper på rad i januar og februar med våre beste menn ute i flere måneder. Men det er lov, og litt typisk, å være skuffet etter et surt tap mot en eks-manager og lagte hans. Fotballverden faller litt i grus der og da. For å toppe skuffelsen ble det heller ingen Englandstur denne jula. Det var kanskje like greit med hensyn til avlyste kamper og tap?

Snart 2022 og en haug med kamper igjen. Forhåpentligvis. Hvis ikke koronaen setter en stopper for både kamper og publikum så er det mye å glede seg til.

Ha en flott nyttårsfeiring alle røde!