Klopps fall!

Jeg husker jeg la merke til et skjerf med denne ordlyden; Liverpool's Jurgen Klopp Kaiser Von Der Kop. Keiseren Klopp rår over et imperium som er i fritt fall!  

Meninger om LFC? Send oss et leserbrev

Alle medlemmer kan sende oss Leserbrev. Send ditt innlegg til [email protected] og redaksjonen gjør fortløpende vurderinger av publisering i forhold til kvalitet og nyhetsbildet. Alle blogger står fullt og helt for innsenders regning. Dette er ikke meningen til Supporterklubben eller liverpool.no.

Liverpool og Klopps elendige 2021 må være av historisk svak karakter for et lag som har vunnet PL og Cl de to foregående sesongene, og med en manager som har blitt kåret til verdens beste? Det er ubegripelig og utrolig det som skjer nå!

Det store spørsmålet nå er om Klopp vil makte å få Liverpool tilbake i toppen av Premier League og en gang i framtida Champions League? Toget for deltakelse i neste års turnering henger i en syltynn tråd og er vel egentlig gått. Det er vel bare noen få positive sjeler igjen der ute som tror at vi kan gjenta bedriften fra 2005 og vinne denne viktige turneringen inneværende år siden vi fremdeles henger med etter et godt resultat mot Leipzig i første kamp?

Klopp fall kom fort. Det kom brutalt og veldig overraskende på de aller, aller fleste. Et momentum med begrensede midler i forhold til noen av våre argeste konkurrenter i ligaen var bygd opp i løpet bare noen få år. Fra å være en "nesten" klubb i mange år, var vi plutselig blitt uovervinnelige og best. Jeg tror etter hvert at nettopp ordene "begrensede midler" har blitt vår bane. Jeg vil ikke klage på verken eiere eller eierstruktur. Stadion er utbygd og økonomien er, enn så lenge, sunn. Men penger til spillerkjøp sitter langt inne og det skal helst selges før det kjøpes! Koronaen har heller ikke rammet Liverpool noe verre enn andre klubber. Skader har derimot satt en effektiv stopper for gjentakende suksess. De nest beste er ikke gode nok! I to lange sesonger har vi vært skånet for skader på våre beste menn og Liverpool toget har rullet og gått mens våre beste menn har spilt kamp etter kamp. Det gikk bra, meget bra, så lenge skadene uteble!

Nå er ståa en helt annen. Vi spiller som et nedrykkslag og er nesten dårligst i PL selv om tabellsituasjonen sier noe annet. Klopp evner ikke å vinne kamper lenger når mange av våre nest beste må ta ansvar. Omrokkeringer fører heller ikke til at Klopp prøver noe nytt med for eksempel en noe mer forsiktig spillestil og en noe lavere backlinje. Trioen i front er helt ute av form og midtbanen evner ikke å ta tak. Spillerne, som mange av supporterne og Klopp, virker resignerte. Tenk at bunn nivået til Klopp skulle komme bare et godt halvår etter at laget hans vant PL for første gang på 30 år! Ufattelig og trist!

Nå er jeg spent på hva eierne tenker. Hva Klopp tenker. Jeg er spent på om han faktisk fremdeles er manager i august? Han er en sta mann. Frister det med en pause fra fotballen nå for å eventuelt komme tilbake som trener for Tyskland neste år? Eller er han så bestemt på å få Liverpool opp av gjørma og opp i toppen igjen at han fortsetter? Med begrensede midler og langtidsskadde spillere som ingen har en garanti på vil bli like gode som de var før skadene inntraff?

En kvartfinale i CL ville gjøre godt. Et stygt tap på onsdag vil sette fart på negative rykter og enda flere vonde skriverier rundt klubb og manager.

Det siste synes jeg ikke vi supportere fortjener mer av nå. Nok er nok!