Vårform

Det har vært regelen under Jurgen Klopps tid på Anfield – noen trå vintermåneder som etterfølges av en vårløsning.

Meninger om LFC? Send oss et leserbrev

Alle medlemmer kan sende oss Leserbrev. Send ditt innlegg til [email protected] og redaksjonen gjør fortløpende vurderinger av publisering i forhold til kvalitet og nyhetsbildet. Alle blogger står fullt og helt for innsenders regning. Dette er ikke meningen til Supporterklubben eller liverpool.no.

Store frafall og fortsatt mange på skadelisten til tross, mot The Blades gjorde Liverpool en solid kamp hvor det ble skapt situasjoner og sjanser etter litt lengre pasninger fra forsvarsfireren. Dette framprovoserte Aaron Ramsdales karriere-beste omgang, da han sto som en levende vegg de første 45 minuttene.

Liverpool har spilt lignende omganger mange ganger denne vinteren, men har slitt fælt med å skape og ikke minst konvertere spillemessig overtak i tellende resultat. Bortekampen mot Leicester er et godt eksempel. På Bramall Lane satt jeg etterhvert med en litt uggen følelse om at dette kunne skje igjen, ettersom den ene store sjansen etter den andre ble misbrukt eller reddet av en glimrende Ramsdale i Sheffield United-buret.

I andre omgang snudde fru Fortuna, og Liverpool fikk endelig noen avgjørelser og marginer med seg. Trent Alexander-Arnold, Curtis Jones og Roberto Firmino hadde alle litt hell med seg i foranledningen til begge scoringene, og noe så sjelden som en retningsforandring gikk for en gangs skyld vår vei!

Jones imponerer

Jones scoret og så endelig mer truende ut på siste tredel, noe jeg har savnet litt fra den svært talentfulle scouseren. Han har vært god lenge, men det har ikke gitt seg nevneverdige utslag i målpoeng-statistikken. Det har også vært noe av problemet denne sesongen. Man har i for stor grad gjort seg avhengig av Mo Salah i forhold til scoringer - midtbanen har ikke bidratt nok, verken med målgivende eller scoringer, så det var på tide med bidrag fra den kanten.

Det var også på tide at vår nummer 9 sluttet den lange rekken med kamper hvor kruttet har vært alt annet enn tørt! Firmino åpnet igjen med en stor miss alene med keeper, men fikk endelig hull på byllen etter skudd med påfølgende retningsforandring.

Det er bare å håpe at denne trenden fortsetter, og at disse marginene bidrar til å snu en lei trend for brassen. Ikke noe hadde vært mer gledelig, og det vil også være helt nødvendig om Liverpool skal greie topp fire, i rotteracet mellom en hel haug med klubber som vil kjempe med nebb og klør for å komme seg med i det gjeveste selskap neste sesong.