Alt i egne hender etter en trøblete sesong

Liverpool har stått ovenfor det meste utfordringer, men er nå på imponerende vis i god posisjon før siste kamp.

Meninger om LFC? Send oss et leserbrev

Alle medlemmer kan sende oss Leserbrev. Send ditt innlegg til [email protected] og redaksjonen gjør fortløpende vurderinger av publisering i forhold til kvalitet og nyhetsbildet. Alle blogger står fullt og helt for innsenders regning. Dette er ikke meningen til Supporterklubben eller liverpool.no.

Ja, da er vi i posisjon før siste kamp. Må innrømme at jeg vraket Liverpool i topp4-kampen for bare noen måneder siden. Kunne ikke begripe hvordan vi skulle klare det, med 6 strake tap på Anfield og 8 på rad uten seier i ligaen.

Så skal vi klare dette med de tre beste stopperne ute, formsvikt på Mané og fortsatt dårlig spill av Firmino. Så ingen lys!

Men, at mange resultater i andre kamper har etter hvert gått vår vei, og at vi selv har stablet sammen 7-2-0 på siste 9 i ligaen har gjort underverker, selv om det er 90 min igjen, eller 270 om vi tar med Villa-Chelsea og Leicester-Spurs. Er vi i CL-hatten til søndag klokken 19, er det en enorm prestasjon, da vi etter hvert fikk Henderson skadd i tillegg. At vi skulle få så mye trøbbel i en sesong hvor City best kan få 13 poeng mindre enn vi fikk forrige sesong, kan tyde på at vi hadde kjempet om ligagullet for fullt denne sesongen om antall skader hadde vært hyggeligere. Vi ledet jo fortsatt til jul.

I ettertid, ser man kanskje at Fabinho og Henderson ikke burde vært dratt ned på stopperplass, men at det burde vært gitt mer tillit til Rhys. Sammen med Phillips. Ikke fordi jeg stoler på Rhys, men fordi balansen på midtbanen blir langt bedre med Fabinho. Thiago var rusten og kjente sine lagkamerater dårlig, Keita på sykehus i 75% av sesongen, Ox mye borte og Henderson til og fra. Arnold med covid i preseason og strekk ikke lenge etter comeback har først i de siste månedene vist sitt gamle jeg. Klarer vi topp fire med desidert flest skader i Premier League, med antall fravær på nøkkelspillere, er det rett og slett en svær prestasjon av laget.

Min påstand er at hvis ikke Klopp hadde starta med Jota i Herning mot Midtjylland i siste CL-kamp i gruppa, så hadde vi ligget på sølv nå. Jeg slaktet den manøveren flere steder, men det ble oppfattet som om jeg ville ha bort Klopp.

Så var Jota borte i tre måneder, hvor det kun var Salah som var i form foran der. Jota ender sesongen som vår nummer en i Premier League om man ser på minutter per scoring.

Vi hadde hatt flere poeng i perioden hvor vi ikke vant hjemme på åtte kamper. Selvtillit og troen til flere spillere sank mange hakk. Et par tre kamper etter hans lange skade, tok det kun 95 minutter mellom hans scoringer. Stor ripe til Klopp for at han brukte Jota i Herning. Hans største ripe på alle årene i Liverpool. Ser ingen andre store riper, men kun et par «måkeplætsjær» fra hans side.

Ellers har det vært mye annen motgang. Alissons far, Klopps mor og mye annet forstyrrende. Roter vi bort CL til søndag, setter jeg det opp mot et surt finaletap. En gedigen nedtur etter to spesielle sesonger med pure joy. YNWA