Troppen er god nok

Min påstand er at Liverpool-troppen er god nok til å vinne trofeer denne sesongen. Derfor er det ikke avgjørende å kjøpe nye spillere før overgangsvinduet stenger, selv om det er et pluss om det skulle skje.

Meninger om LFC? Send oss et leserbrev

Alle medlemmer kan sende oss Leserbrev. Send ditt innlegg til [email protected] og redaksjonen gjør fortløpende vurderinger av publisering i forhold til kvalitet og nyhetsbildet. Alle blogger står fullt og helt for innsenders regning. Dette er ikke meningen til Supporterklubben eller liverpool.no.

Supporterne er tilbake på tribunen, noe som er en fordel for laget, som er styrket fra fjoråret og nå er minst like godt som i «vinnersesongene» 2018/2019 og 2019/2020. Det er ikke noe jeg sier for å «trøste» meg selv, men fordi jeg reelt sett mener det. De viktige spillere som var skada i fjor er nå tilbake og vi har også fått nysignering i år - og i fjor - som nå har full mulighet til å blomstre.

I sistnevnte kategori er det spillere som Alcantara, Jota og Tsimikas jeg tenker på. Spillere som fikk en «ugrei» start på oppholdet i Liverpool med pandemi og som fikk ulike skader og sykdom på kjøpet. Nå er de klare for fullt.

Jeg er ikke ute etter å finne unnskyldninger for fjoråret eller for mangel på nye kjøp, men prøver å gi et overblikk over mulighetene i årets sesong. Samtidig er det gjort langsiktige investeringer i troppen, som noen nye signeringer av unge og veldig gode talenter men også forlengelser av kontrakter med nøkkelspillere - og flere står for tur.

Tilbake til hovedpoenget; troppen er god nok. Keeperplassen er det lite å si noe om. Der er vi på mesterskapsnivå med de tre. Forsvarsrekken er reelt sett styrket med de tre midtstopperne tilbake fra langstidsskade og innkjøp at Konaté. Samtidig er backene der med sine «utfordrere» som nå har fått mer erfaring og en full oppkjøring foran sesongen.

Midtbanen er minst like sterk som i «vinnersesongene». Alcantara, Oxlade-Chamberlain, Henderson og Keita tilbake uten skade og en full pre-season betyr at vi er minst like godt skodd som da - selv uten Wijnaldum. Og Fabinho er tilbake på plass i tillegg til unge framadstormende Elliot. Her har da også Klopp selv sagt at vi har alt vi trenger.

I angrepet er nå «fab-four» med for fullt. Firmino har fått mer hvile og er like «spille-klok» som før selv om kanskje toppnivået ikke er der som i «vinnersesongene». Jota med full fitness og hel pre-season ser vi er på nivået og overtar nok mer og mer mens de to andre også har markert seg i sesongstarten. I tillegg har vi back-up både på midtbanen og fremme, selv om spranget fra toppen er vel stort - noe det også kanskje må være med tanke på kvalitetene i «førstelaget».

Noen er ikke nevnt - dog ikke glemt. Jeg tror at det kan komme en angriper til men det kan betinge salg av Origi som eks. Men Klopp ser spillerne daglig på treningsfeltet og når han mener de er gode nok for troppen så stoler jeg på det. Husk også hva Klopp uttale om overgangsvinduet: «Dersom det finnes en spiller vi virkelig ønsker oss, så skal jeg love dere at vi vil gå for ham.»