Leserbrev: Kommer det noen mellomsesonger?

Innsenderen mener at vi bør forberede oss på noen bølgedaler.

Meninger om LFC? Send oss et leserbrev

Alle medlemmer kan sende oss Leserbrev. Send ditt innlegg til [email protected] og redaksjonen gjør fortløpende vurderinger av publisering i forhold til kvalitet og nyhetsbildet. Alle blogger står fullt og helt for innsenders regning. Dette er ikke meningen til Supporterklubben eller liverpool.no.

Fra Jürgen Klopp vant sitt første trofé med Liverpool i Madrid, har Liverpools fans hatt mye og glede seg over. Finaleseieren over Tottenham i CL var en begynnelse og året etter tok den forferdelige ventetiden på 30 år, slutt. Alle vet hva jeg sikter til og flere pokaler skulle komme.

Under en periode på 3 år, kom CL, PL, FA-cupen, ligacupen, FIFA Club World Cup og UEFA Super Cup til Anfield. Noen vil sikkert savne Community Shield her, men undertegnede har aldri vektlagt skjoldet som trofé.

Klopps lag har hatt enorm suksess i disse årene og når man tar med to ganger runners up i PL, med bare ett fattig poeng i begge, så har Liverpool vist seg som et stabilt topplag som kjemper om alle trofeer.

En etasje ned?

Ser vi nå konturene av at laget er på vei ned en etasje, hvor kun de hjemlige cupene er mulige trofeer for klubben? Må vi forberede oss på noen mellomsesonger? Jeg mener at vi bør det, selv om det er langt fra sikkert at det blir sånn.

Jeg skal forsøke meg på en forklaring, på hva som kan skjule seg bak the golden sky: Pr. 12.oktober 2022 er vi allerede sjanseløse på ligagull denne sesongen og hvis ikke poengsnittet i ligaen tar seg kraftig opp før VM, kan gapet opp til topp4 også bli for drøy.

GODT STYKKE BAK TETEN: Ligatittelen virker akkurat nå som en helt fjern drøm.

GODT STYKKE BAK TETEN: Ligatittelen virker akkurat nå som en helt fjern drøm.

Vi har nå et poengsnitt på 1,25 poeng pr. kamp… De siste 10 sesongene kreves det mellom 71 og 72 poeng i snitt for at 4.plass på tabellen skal være mulig.

Det betyr at vi bør ha over 2 poeng i snitt i de resterende 30 kampene og da kreves en skikkelig snuoperasjon.  Alle vet hva den lista betyr og det er en langt større magnetisme på nye forsterkninger i laget.

Selvsagt påvirkes også hvor mye penger klubben kan by på folk som vil løfte laget. Ja! CL kan vinnes uten at vi når topp4 og vi har gjort det før, men sjansene er veldig små. Den nedadgående trenden vi nå ser i prestasjoner, skremmer i hvertfall meg.

Vi kan ikke ta det for gitt at Klopp og staben skal lykkes med alt de gjør. At vi kanskje må se noen mellomsesonger, bør være med i folks tanker, ellers blir nedturen enorm for mange.

Skremmende tendens

Jeg har i lang tid vært redd for at laget vil aldre i et for stort antall. Spillere som Alisson, Matip, van Dijk, Henderson, Thiago, Firmino og Salah har en snittalder på rundt 31 år. Tar man med Milner, som har vært svært viktig for gjenreisingen av klubben, er vi vel oppe i 32.

Tar man bort Thiago, er dette spillere som har vært med på hele oppturen og suksessen. Rett bak disse er jevnaldrende folk som Robertson, Keita, Fabinho og Oxlade ikke langt etter i alder og hvor to av disse knapt spiller.

Jeg synes også og se at enkelte av våre stjerner i den eldste bolken, er på klar retur i kvalitet. Salah etter AFCON i januar er det verste tilfellet. Før og etter AFCON er to forskjellige ting. Før var en svak kamp av Salah en skjeldenhet, men nå er de gnistrende kampene hans det samme.

Snur dette? Time will tell! Også Virgil van Dijk sliter merkbart med formen fra før Pickford på Goodison og det har eskalert denne sesongen.

ER MED I EUROPA: Det ble en liten opptur mot Rangers, hvor forskjellen i kvalitet kom godt til syne.

ER MED I EUROPA: Det ble en liten opptur mot Rangers, hvor forskjellen i kvalitet kom godt til syne.

Noen skriver i England at Milner og Henderson har hatt møter med van Dijk, da det ser ut som han til tider ikke blør nok for klubben og at nederlenderens hovedfokus nå er VM som starter i november. Vi får håpe dette er feil, for det kalles illojalitet til arbeidsgiver Liverpool FC om det stemmer. Virgil van Dijk sikler selvsagt etter suksess med Oranje i Qatar, ettersom EM gikk i vasken for han, men vi lar dette ligge.

Generasjonsskiftet er i gang

Hvor mye vil en foryngling koste, som samtidig holder regelmessig deltagelse i CL ved like og får Klopp bunken med pund som vil være nok? Flere av spillerne i vår eldste gruppe, får ikke Liverpool veldig mange pund inn for, heller. For Keita og Oxlade knapt noe.

Dette generasjonsskiftet som vil omfatte flere posisjoner på banen, er allerede i gang, med spesielt Jota, Diaz, Konate, Carvalho og Nunez inn.

Dette må antageligvis intensiveres de neste tre, fire transfervinduene og med et par sesonger utenfor CL, forenkler ikke prosessen. Tvert i mot!

Jeg har tro på at Elliott og Carvalho kan bli brikker i et framtidig og sterkt Liverpool-lag. Curtis Jones? Nei! Jeg er redd Klopp og teamet hans må identifisere, kjøpe og treffe blink på enda flere transfermål enn noensinne, om vi skal ha et lag som er der de største inntektene er og som kan kjempe om trofeer.

LITT PÅ ETTERSKUDD: Virgil van Dijk er en av flere sentrale bjelker som har vært under det forventede nivået.

LITT PÅ ETTERSKUDD: Virgil van Dijk er en av flere sentrale bjelker som har vært under det forventede nivået.

Med lommebøkene til to Manchester-klubber, Chelsea, Tottenham og Arsenal, bør treffene på transfermarkedet være i klart overtall.

Skummel horisont

Newcastle kan fort utgjøre enda en topp4-trussel framover. Jeg sier på ingen måte at de neste sesongene blir slanke for Liverpool, men vi bør heller ikke utelukke at vi kan havne i en slik dal.

Vi har vært i flere slike og reist oss igjen, men det ligger noe skummelt og lurer i horisonten. At sportslig ledelse med Klopp i spissen vil fikse alt og det fort, som mange fans her hjemme ikke har andre alternativer til, bør vi ha i mente at det kanskje ikke vil gå på skinner i noen år. Så ikke sjokket blir for stort.

Vi har solgt kun én fra gullrekka og som vi fikk gode penger for. Nemlig Mané. Wijnaldum gikk ut porten sommeren 2021, men inn kom Thiago i samme alder.

Blir det for mange over the hill, som andre klubber knapt betaler for, kan en opprettholdelse av vår kvalitet de siste tre, fire årene, bli en for tøff oppgave for vårt Liverpool FC. Er jeg redd, i mitt mest pessimistiske hjørne. YNWA