Leserbrev: Snur det snart?

Fra himmel til ned på jorden igjen i løpet av en uke, skriver innsender.

Meninger om LFC? Send oss et leserbrev

Alle medlemmer kan sende oss Leserbrev. Send ditt innlegg til [email protected] og redaksjonen gjør fortløpende vurderinger av publisering i forhold til kvalitet og nyhetsbildet. Alle blogger står fullt og helt for innsenders regning. Dette er ikke meningen til Supporterklubben eller liverpool.no.

Det er bare ei snau uke siden min gode venn Brian plukket meg opp i taxien i Kemp Avenue like ved Anfield. Jeg ble møtt med Liverpoolsanger og et stort smil. Sangen fortsatte nedover mot sentrum med åpen vinduer og en gjeng med blide Liverpool supportere gatelangs som også smilte og lo. I dag var det ettertrykkelig ned på jorda. Igjen!

Det har vært langt mellom oppturene denne sesongen. 16 poeng av 33 mulige i ligaen så langt kan ikke beskrives som noe annet enn en gedigen skuffelse. Hva er galt?

Hadde det vært enkle og åpenbare svar på problemene hadde de vært løst for lengst. Ei hengemyr av skader og skadde spillere vil ingen ende ta, og vil hvis dette fortsetter, definitivt sette oss langt utenfor topp fire i mai. Våre nest beste menn er rett og slett ikke gode nok! Innbyttere som var med å snu kamper både i liga og cup forrige sesong er borte. Origi og Minamino savner jeg faktisk! Nyere spillere i Nunez og Diaz blir skadd!. Førstnevnte har ikke spilt all verdens med kamper før han er ute, mens en spiss i klubben vi vant mot forrige helg spiller og spiller og bøtter inn mål. Thiago med ørebetennelse? Noe sånn trodde jeg barn og ungdom fikk! Konate? En kamp så ute igjen. Matip holder en stund for så å være borte i lange tider. Keita? Spiller jo nesten aldri og er mer på sykestua enn noen andre. Kan like godt slenge på Ox i samme slengen. Og Melo.

Ingen fast ellever som spiller kamp etter kamp. Nye systemer, nye spillere i ulike posisjoner. Klopp starter med spillere som normalt er innbyttere og sparer de faste og "beste". Hvorfor starter Henderson og Trent på benken mot Forest? For meg virker mye som et salig kaos for tida. For mye prøving og feiling som oftest ender med det sistnevnte. Slikt blir det ikke poeng av!

På Anfield har vi heldigvis et entusiastisk og herlig publikum som på tross av alle nevne skader løfter laget det siste lille ekstra og vi kan slå hvem som helst. Det ble ettertrykkelig slått fast forrige helg og nå i midtuka. Hvordan disse kampene hadde endt på bortebane kan det bare spekuleres i....

Selvfølgelig kan ikke Klopp lastes for alle skadene. Men, det han til en viss grad kan lastes for er kampplan, bytter og kjøp, eller mangelen på sådanne. Hvorfor greier han heller ikke å få spillerne til å kickstarte kampene? Gå ut i hundre og ta tak i kampene som vi gjorde tidligere og som vi tidvis har vist på hjemmebane?

Det er ingen tvil om at Klopp og Liverpool ikke leverer slik vi er vant til. Den elendige trenden med bortekampene må snu. På onsdag går turen til Amsterdam og Ajax. Her må vi ha poeng for å sikre avansement til vårens kamper i CL. Jeg orker ikke en "finale" i siste kampen mot Napoli selv om denne går på hjemmebane. Lagets prestasjoner er så ustabile for tida at det selv med et entusiastisk hjemmepublikum kan ende med tap mot gode italienere. Å havne utenfor et sluttspill i den gjeveste turneringen ville vært en gedigen nedtur som kan være med på å ødelegge denne sesongen. Jeg tror ikke det skjer, men Klopp har ikke all verdens tid på seg til å snu verken poengsanking i ligaen eller Champions League slik at vi kan få noe å juble for i 2023.

Sigve Hornnes