Tidenes Liverpool!

Dette er den sterkeste troppen og elleveren i klubbens historie. Det sier ikke så rent lite.

Meninger om LFC? Send oss et leserbrev

Alle medlemmer kan sende oss Leserbrev. Send ditt innlegg til [email protected] og redaksjonen gjør fortløpende vurderinger av publisering i forhold til kvalitet og nyhetsbildet. Alle blogger står fullt og helt for innsenders regning. Dette er ikke meningen til Supporterklubben eller liverpool.no.

Keegan, Rush,Dalglish, Barnes, Gerrard m.fl får ha meg unnskyldt, men det laget vi nå ser og som Jürgen Klopp møysommelig har bygd opp siden han tok over klubben i 2015, savner sidestykke.

Kampen mot Peps stjernegalleri bekreftet dette, på tross av at man fikk med seg et noe heldig poeng. Liverpool var ikke på sitt aller beste, spesielt i 1.omgang, men laget viser sin enorme klasse ved begge scoringene og i det faktum at man kommer tilbake to ganger mot Manchester City - på bortebane.

Liverpool har to keepere av ypperste kvalitet. Alisson har over tid vist seg som en av de aller beste i bransjen, mens man vel aldri har hatt et mer lovende framtidsløfte mellom stengene enn i ligacupfinalens matchvinner Kelleher. 

Med Van Dijk tilbake i storform, er det verdens beste midtstopper, mens Matip, Konaté og Gomez på hver sin måte utgjør en formidabel stopperduo i spann med suverene Virgil. 

På midtbanen er Fabinho verdensklasse i ankerrollen. Hvis dette laget har noen svakhet, er det muligens i dette leddet. I en finale og de aller viktigste kampene som den på søndag er Fabinho, Thiago og Henderson managerens foretrukne trio. Thiago er skadeutsatt, mens Henderson kanskje er en smule på hell, men hvis disse tre mønstres skadefri og uthvilte, er det topp klasse og en enhet som utfyller hverandre meget godt. Ankepunktet er at de kan få tempoproblemer mot de aller beste, og det kan hevdes at det var i denne lagdelen det sviktet mest i første omgang på Ethiad.

Jones, Keita, Elliott, Ox og Milner er gode på hver sine områder, men ingen av dem haker av i boksen verdensklasse. Neste aksjon på transfermarkedet bør være å søke en spiller som kan forsterke en første-ellever på midtbanen.

Luis Diaz har vært en åpenbaring

I front har man ikke lenger bare en dødelig trio, men hele 5 spillere med komplementære ferdigheter som skaper sjanser og scorer mål i bøtter og spann. Siste tilskudd, Luis Diaz, en åpenbaring av en spiller, som har kommet inn og vist sin klasse umiddelbart. I tillegg har man Minamino og Origo i bakhånd som spiller og leverer målpoeng på en imponerende måte i de hjemlige cupene. Klopp har nå den luksusen at han kan sette opp front-trioen etter motstand og til ulike anledninger hvor noen av disse angrepsessene kan hviles. Nå er til og med en skade eller to til å leve med, som kan vise seg gull verdt i innspurten av en meget innholdsrik og spennende sesong. Mot City mener jeg at trioen vi så fra start kanskje ikke var den beste. I en slik kamp burde enten Diaz eller Firmino spille fra start, slik at man i større grad hadde tatt vare på ballen i angrep. Her er det selvsagt snakk om smak og behag, og jeg tror nok Klopp tok noen runder med seg selv før han bestemte seg for Mane, Jota og Salah.

I Trent og Robbo har Liverpool to av Europas beste sidebacker, som tilsammen leverer assists i en grad man ikke har sett maken til fra forsvarsspillere på dette nivået. Tsimikas er et fullverdig cover for Robertson, mens man mangler et godt alternativ til Trent Alexander Arnold - det skal imidlertid godt gjøres. Hvis scouseren fortsetter sin defensive utvikling og spiller som han har gjort i det siste, er dette en  playmaker fra høyre back-posisjon som er umulig å erstatte.

Etter de første månedene i den røde drakta er det likevel grunn til å dvele litt ekstra ved Luis Diaz. Det han driver på med er fotballkunst! Offensive, men også defensive bidrag og en spiller som er skapt for Klopp-fotball. Starten til colombianeren i helrødt har været spektakulær, og man behøver bare sette finalen i ligacupen på repeat for å forstå at Liverpool har funnet gull på overgangsmarkedet i januar - nok en gang!

Lederskap av ypperste merke

Liverpool har nå individuell verdensklasse i hver lagdel, men det viktigste konkurransefortrinnet er noe som ikke kan kjøpes for penger; lagånden og hvor sammensveiset dette laget ser ut til å være - på og utenfor banen. Hvordan de unner hverandre suksess og framhever viktigheten av alle i stallen, men også viktigheten av menneskene i støtteapparatet. Når manageren i tillegg heter Jürgen Klopp, er dette nesten for godt til å være sant. Harmoni i og mellom alle ledd i klubber på dette nivået, er kanskje det vanskeligste å få til, men samtidig det aller viktigste. Det handler om lederskap av ypperste merke  over tid signert Jürgen Norbert Klopp.

Kvadruppel? Tvilsomt. Gigantoppgjøret mot de lyseblå fra Manchester endte som det gjorde på Anfield, og man hang også denne gangen i tauene i 1.omgang. Det er vanskelig å være for kritisk til dét faktum tatt den brilliante motstanderen i betraktning. Liverpool virket stresset med ball og det var uvanlig mange feilvalg og pasninger fra våre aller beste menn som Fabinho,Thiago, Trent og t.o.m Virgil Van Dijk. Heldigvis slapp vi med skrekken og Liverpool svarte med en mye bedre 2.omgang.

Det er vanskelig å se for seg at City skal snuble på dette stadiet av sesongen, men det er selvsagt lov å håpe. At Liverpool tar minst ett trofé til tror jeg absolutt det er en viss «fare» for. Forutsetningene er så avgjort tilstede - mer enn noen gang tidligere i denne klubbens fantastiske historie!