Er City bedre enn oss?

Det høres stadig ute blant nøytrale og blant eksperter, at Manchester City er hakket bedre enn Liverpool.

Meninger om LFC? Send oss et leserbrev

Alle medlemmer kan sende oss Leserbrev. Send ditt innlegg til [email protected] og redaksjonen gjør fortløpende vurderinger av publisering i forhold til kvalitet og nyhetsbildet. Alle blogger står fullt og helt for innsenders regning. Dette er ikke meningen til Supporterklubben eller liverpool.no.

Det høres stadig ute blant nøytrale og blant fotballreportere, at Manchester City er hakket bedre enn Liverpool og har et høyere toppnivå enn sine argeste rivaler 56 km vestover.

Vel? At en del Manchester United-supportere mener dette, skal vil kanskje ikke ta så tungt, da de antagelig har mer glede av å tråkke på Liverpool enn sine byrivaler. Men jeg føler det er en gjengs oppfatning om at City er et bedre lag.

Tallene er ikke utvetydig enig i dette, da antall titler klubbene har vunnet de siste fire sesongene, sier seks til begge klubber. Manchester City har vunnet ligaen i 2018/19 og 2020/21, mens Liverpool vant i 2019/20. Begge har vunnet FA-cupen og de lyseblå i 2018/19 og de røde denne sesongen. City har tre triumfer i ligacupen og Liverpool tok over trofeet denne sesongen. Liverpool har vunnet Champions League i denne perioden, UEFA Super Cup og FIFA Club World Cup.

Altså seks tunge trofeer til hver av klubbene. Liverpool har muligheten til to nye trofeer denne sesongen, mens City har én mulighet. I cuper og i Europa, er sammenligningen mer vrien, da lagene ikke har møtt hverandre i Europa, men de møttes i semifinale på Wembley tidligere i vår og der gikk som kjent Liverpool til finale.

Et nivå hvor det er enklest med sammenligner, er i ligaen. De fire siste sesongene, inkl. denne, med én kamp igjen, har City kun tatt ett poeng mer enn Liverpool. På 151 kamper! Når sesongen er over, vil avstanden til City høyst sannsynlig være det samme poenget City leder med nå. Nemlig ett poeng!

I 2018/19 vant City ligaen med ett poeng foran Liverpool (98-97). I 2019/20 vant Liverpool med hele 18 poeng ( 99-81 ). Så kom Liverpools mareritt av et tittelforsvar med enorme skadeproblemer i 2020/21. City vant ligaen med sine 17 poeng ned til Liverpool på tredjeplass ( 86-69 ). Denne sesongen har igjen Liverpool hatt en normal skadesesong og forskjellene er igjen visket ut. Når ligaen er avgjort på søndag, vil etter alle solemerker, marginen være på ett poeng opp til City ( 93-92 ). Så det ene poenget City da evnt vinner ligaen med, er da det ene poenget City har på Liverpool på fire hele sesonger og 152 kamper

Likevel mener mange at City er et bedre lag enn Liverpool. Ender City i tre ligagull og Liverpool på kun ett, på fire sesonger, hvor kun ett poeng skiller lagene, er det i mine øyne helt tilfeldig og ikke noe klasseskille mellom dem. Det er tilfeldigheter at City stikker av med to gull med en seiersmargin på kun ett poeng i både 2018/19 og 2021/22.

Når Liverpool i tillegg fikk ødelagt sesongen de skulle forsvare sitt ligagull, med et kaos av skader og så store problemer som ikke City har vært i nærheten av de siste fire sesongene. Likevel er det så jevnt mellom lagenes poengfangst fra 2018/19 og til nå.

Det er kun marginer som skiller disse lagene og de er så små, at det kan være Liverpool som står med 8 trofeer på fire sesonger og Manchester City fortsatt med 6, når dommeren blåser av finalen i Paris om ei uke.

Så de som sier at City er bedre med et høyere toppnivå enn Liverpool, ser litt for godt, ut i fra den utrolige jevnheten som faktisk er mellom de to klart beste lagene i England.

Vi røde får håpe marginene er på vår side i de tre kampene som påvirker våre resultater, så slutter vel folk med sine tynne teorier. 

Liverpool - Wolverhampton har avspark kl. 17.00, og vises på TV 2 Sport Premium 2.