Lesernes meninger: Et guffent oppgjør

Oppgjørene mellom Englands to mestvinnende klubber, Liverpool og Manchester United, er de oppgjørene i sesongen jeg alltid grugleder meg mest til.

Meninger om LFC? Send oss et leserbrev

Alle medlemmer kan sende oss Leserbrev. Send ditt innlegg til [email protected] og redaksjonen gjør fortløpende vurderinger av publisering i forhold til kvalitet og nyhetsbildet. Alle blogger står fullt og helt for innsenders regning. Dette er ikke meningen til Supporterklubben eller liverpool.no.

Jeg kjenner det virkelig på kroppen når det nærmer seg. Mye mer enn andre kamper. Ingenting smaker mer gourmet enn tre poeng mot laget fra Old Trafford og ingenting svir mer enn et tap mot samme klubb.

De siste årene er det riktignok rivaliseringen mellom Liverpool og Manchester City som har tatt noe over, og med ei list på over 90 poeng for i det hele tatt ha sjanse på ligagullet, har disse kampene fått en høyere status. De har blitt viktigere enn den «gamle» klassikeren, selv om potten er på tre poeng i alle kamper. Hva er grunnen til at undertegnede er mer nervøs, utilpass og engstelig foran møter mot Manchester United? Hva er grunnen til at samme fyr har større forventninger og håp inn mot de samme kampene?

Det må være klubbenes historie, knivingen mellom to grupper fans her hjemme og om man får en hel pall med salt i såret ved tap eller det motsatte. Selv snakker jeg ikke United så mye ned til deres fans, som en kjenner sikkert 100 av, for det kommer gjerne tilbake som en boomerang ved neste korsvei. Men at jeg ranker høyt på vitsing og fliring av dem til andre supportere og våre egne, skal jeg glatt erkjenne.

Ubeseiret de fire siste sesongene

Det er ingen tvil om at Liverpool har vært klasser bedre enn gutta fra Salford i en årrekke og Liverpool er ubeseiret mot dem i de siste fire sesongene. De endte på plassen foran Liverpool så sent som i 2020/21, men der må enorme skadeproblemer ta skylden for at United «tok igjen» Liverpool, da Klopp nærmest hadde problemer med å stille lag i flere lagdeler gjennom store deler av den sesongen.

Fasiten i ligaen på siste 8 oppgjør er knusende 5-3-0 og 20-5 i de helrødes favør, og mange titler har blitt vunnet de årene. Ingenting på Old Trafford!

Det er noe ekstra ved kampen mandag kveld. Begge klubber har kommet skjevt ut i 2022/23, og det er et stort press på begge klubber. Liverpool må henge på Manchester City og hjemmelagets supportere krever en seier etter to flaue tap i innledningen.

Liverpools fasit er kun to poeng mot Fulham og Crystal Palace. To kamper 99% av våre fans forventet seks poeng fra. Fansen på Old Trafford tørster etter tre poeng mot Liverpool, og det vil bli høylytt. United vil passere Liverpool med seier, og sende Liverpool nærmere bunnen. Det er noe ekstra med denne kampen. Veldig! Igjen!

Klopp mangler garantert Jota og Nunez av de grovkalibrede, samt maestro Thiago på midten og stoppervalg 2 og 3, nemlig Matip og Konate. Ikke den beste inngangen til denne type oppgjør, men hjemmelaget har vel også et par mann utilgjengelig.

Det er som nevnt veldig lenge siden Liverpool har tapt en ligakamp mot Manchester United, og én gang vil det skje igjen. Vet derfor ikke om jeg gleder meg til storoppgjøret, eller frykter det. Samme som hver gang, men nå synes jeg dette er spesielt guffent.