Lesernes meninger: «Hvis Klopp har en midtbanespiller på blokka som er tilgjengelig, bør han handle nå og ikke vente.»

En fantastisk generalprøve ble avløst av en middelmådig premiere vest i London og nok en skuffende poengdeling i første hjemmekamp.

Meninger om LFC? Send oss et leserbrev

Alle medlemmer kan sende oss Leserbrev. Send ditt innlegg til [email protected] og redaksjonen gjør fortløpende vurderinger av publisering i forhold til kvalitet og nyhetsbildet. Alle blogger står fullt og helt for innsenders regning. Dette er ikke meningen til Supporterklubben eller liverpool.no.

Dommeravgjørelser imot, uflaks, skader og en utvisning gjorde sitt til at man måtte nøye seg med uavgjort mot både Fulham og Crystal Palace.

Skadene bekymrer

Da det så meget lyst ut etter City-kampen, er følelsen mer bekymringsfull etter to poeng tapt og enda flere på skadelista. Thiago ser ut til å være ute lenge og fra før har man Jones og Ox skadet for en lengre periode. Keita har vært syk og det ser i det hele tatt ut til at det alltid dukker opp noe ubeleilig vedrørende Naby-lad.

I sum tårner spørsmålene seg opp omkring Liverpools midtbane, og ropene om en forsterkning tiltar i styrke før sommervinduet stenger.

Før sesongen sa Klopp at han var fornøyd med dekningen i lagdelen, og det var lett å være enig og applaudere at han ville gi fornyet tillit til en midtbane som gjorde jobben forrige sesong. Ikke minst var dette et signal om at man fortsatt hadde troen på at Jones og Keita ville ta nye steg og at en full preseason ville være bra også for Oxlaide-Chamberlines videre karriere i helrødt.

Jeg må innrømme at troen på de to sistnevnte skal ha noen stor framtid på Anfield begynner å bli sviktende, og det har utvilsomt også stoppet litt opp for lokale Curtis Jones.

Godt nok på kort sikt?

Fabinho, Henderson, Milner, Keita og unggutta Elliot og Carvalho er de Liverpool kan stille opp med i maskinrommet inn mot de neste kampene. På kort sikt er dette muligens godt nok, selv om både Fabinho og Henderson ikke akkurat har viste gryende form i åpningen av sesongen.

På lengre sikt er jeg imidlertid usikker på om dette holder mål hvis man skal ha noe som helst sjanse til å holde følge med Man.City. En skade til på eksempelvis Fabinho eller Henderson og det vil være for lite stål og rutine, samt for store veksler på ungguttene og en James Milner på 37.

Hvis Klopp har en midtbanespiller på blokka som er tilgjengelig, bør han handle nå og ikke vente. Under Klopps regime gjør Liverpool aldri noe overilt på overgangsmarkedet, men man vet at det har blitt lett høyt og lavt etter en spillertype som kan bringe mer muskler og løpskraft inn i maskinrommet, hvor dette begynner å bli mangelvare.

Nå glapp Klopps førstevalg til Real Madrid, men jeg er sikker på at Liverpool har en liste som spenner videre, og da er det igjen snakk om pris og tilgjengelighet.

Trenger noe før Bellingham

Det ser ut til å være opplest og vedtatt at Bellingham kommer neste sommer, men hvis man skal være konkurransedyktig inneværende sesong, er trolig Liverpool avhengig av å få inn en spiller som kan styrke den defensive slagkraften på midtbanen i dette vinduet.