Leserbrev: Det brenner litt på dass nå

Innsender Joakim har tatt for seg det han mener at Liverpool sliter med for tida.

Meninger om LFC? Send oss et leserbrev

Alle medlemmer kan sende oss Leserbrev. Send ditt innlegg til [email protected] og redaksjonen gjør fortløpende vurderinger av publisering i forhold til kvalitet og nyhetsbildet. Alle blogger står fullt og helt for innsenders regning. Dette er ikke meningen til Supporterklubben eller liverpool.no.

La meg starte med følgende setning. Det er ingen annen fotballtrener jeg vil ha i Liverpool enn Jürgen Klopp. Med tanke på hva jeg har tenkt å skrive nå, så er det såpass viktig at jeg gjentar meg selv: Det er ingen annen fotballtrener jeg vil ha i Liverpool enn Jürgen Klopp. Så enhver kritikk om at han ikke er riktig trener synes jeg er helt, helt bak mål. 

Samtidig er det flere element med de siste månedene som bør sees på med et kritisk lys. Det gjelder både Klopp og ikke minst klubben som en helhet. 

Eierne

For meg fremstår de svakere og svakere. De har tilsynelatende en veldig konservativ tilnærming til overganger. Noe som er åpenbart når vi i 2022 fremdeles starter med James Milner, som er over 140 år, minst. Ifølge Transfermarkt har Liverpool de siste fem årene en mindre net spend enn noen av de fem andre topplagene.  (bortsett fra City, men det nekter jeg å tro på) 

Bruken de siste fem årene ligger på nivået til Wolves, Villa og Fulham. Det vil si at på overganger er alle de lagene vi konkurrerer mot lysår over oss. Det ser vi på måten det handles på, og hvordan lag som Tottenham og West Ham har over dobbel så høy net spend.

Det siste året har kun Leeds lavere net spend enn Liverpool.

Her burde eierne vært på banen mye tidligere og backet Jürgen i vesentlig større grad. Noe han til og med kommenterte i et par pressekonferanser for et par uker siden. 

Overganger

Vi har lagt alle eggene våre i en kurv fra Uruguay. Om ikke Nunez leverer som bare det, så er vi kjørt. Twitter-trollene koser seg allerede med å brande han som den nye Andy Carroll. Jeg jublet høyt da overgangen gikk i orden, og jeg har fremdeles tro på at han kommer til å bli en suksess, meeeeeen… Det virker ikke helt som om de vet hvordan de skal få det beste ut av han. Men her er det fremdeles god tid. 

Samtidig kan man stille spørsmålet: Var det riktig beslutning å blaste hele lommeboka på han, i stedet for å da kanskje finne et billigere alternativ, og da plusse på med en midtbanespiller? 

Har Ward bomma litt på strategien i sin første runde som Edwards erstatter? 

Utmattelse

Forrige sesong spilte Liverpool noe sånt som 450 kamper (føltes det som hvertfall) Der spilte mer eller mindre de samme spillerne uten massiv rotasjon. Vi hadde heldigvis squadspillere som Minamino og Kong Divock som leverte når de ble bedt om det - de har vi ikke lengre. 

Så nå har vi en tynnere stall, som spilte altfor mye fotball i fjor, som ikke har hatt en preseason, som ikke kan hviles. Hva skjer da? Jo, etter å ha løpt som gal i fire sesonger, så virker ikke beina på samme måte, og vi får Trents småjogging tilbake i defensive situasjoner. 

Har spillerne våre overprestert over tid, og at vi ser det som er normalen? 

Har ikke klubben med det ytterste av sports science tatt høyde for dette? 

Den eneste spilleren som leverer på intensitet for tiden, er strengt tatt Diaz, og han har vi ikke hatt så lenge at vi har slitt han ut enda.  

Troppen

Vi er en av Europas største klubber. Vi har noen av verdens største spillere. Vi sammenligner oss med de aller største klubbene, om det er City, Real, Barca osv. Det de har, som ikke vi har, er back up spillere. Hvordan klubben kan gå gjennom sommeren og ikke tenke at Fabinho og Trent kanskje kan ha godt av en back up/ utfordrer skjønner jeg ikke. Greit nok at vi kjøpte en høyreback, men han teller ikke fordi han er skadd med voksesmerter eller noe som klubben er veldig forsiktig med. 

Vi har kvittet oss med mange gode squad-spillere, som kunne avlastet førstelaget i større grad enn hva vi har nå. Neco Williams hadde vært topp i et par uker nå. Men vi må ta til takke med syvende far i huset James Milner til å komme inn å være avlaster på minst åtte- ni forskjellige plasser på banen. 

Skader

Med liten tropp, som i tillegg er dævsliten etter å ha løpt som gærninger i fire sesonger uten pause, hva skjer da? Jo! Skader. Masser av dem. Med Salah, Fabinho, Virgil og Trent som må spille hele tider, er det et mirakel at de ikke har fått en massive skader enda. Men heldigvis får de hvilt de neste tre månedene… å nei, det stemmer. Kamp to ganger i uken til jul…

Om de blir skadd, hva gjør vi da?