Leserbrev:En mulig løsning på Liverpool sine utfordringer

Sesongen så langt har vært stor nedtur, mener denne bloggeren.

Meninger om LFC? Send oss et leserbrev

Alle medlemmer kan sende oss Leserbrev. Send ditt innlegg til [email protected] og redaksjonen gjør fortløpende vurderinger av publisering i forhold til kvalitet og nyhetsbildet. Alle blogger står fullt og helt for innsenders regning. Dette er ikke meningen til Supporterklubben eller liverpool.no.

Ser man bort i fra seieren over City i Community Shield før sesongstart, 9-0-seieren over Bournemouth og 2-1-seieren over Ajax, så har sesongen vært alt annet enn imponerende. 

Man skal ikke lenger enn noen måneder tilbake, da dette laget kjempet om alt som var å vinne. Så hvor trykker skoen? 

Lyspunktene

Det er ikke lett å finne lyspunkter i dagens Liverpool-lag, sett bort fra en frisk og spennende spiller i Diaz på topp. Unggutten Elliott skal også ha skryt for sin opptreden hittil denne sesongen. Han skaper og vil mye, men mangler fortsatt mye på det defensive. 

Verken Van Dijk eller backene Alexander-Arnold og Robertson har vært i nærheten av nivået de har inne. Dette kan nok enkelt kobles til midtbanen, hvor presset har vært labert. Noe som igjen skaper voldsomt trykk mot den bakre fireren. 

Fremover har det heller ikke fungert. Salah ligner ikke seg selv, Diaz har vært frisk, Firmino har blomstret i noen kamper. Men helheten har minnet oss alle på savnet av Mané. 

Dette kan også enkelt kobles til midtbanen, som ikke har fungert som motoren i laget, som er så viktig under Klopps spillestil. Presset blir ikke satt og det blir mye halvveis. 

Det var et lyspunkt da Thiago entret banen i Napoli forrige uke. Man kunne raskt se forskjellen han utgjorde, og han beviste det igjen mot Ajax.

4-2-3-1

Men med dagens skadesituasjon og mangel på styrke på midten, så er det kanskje på tide å prøve å stille opp i en 4-2-3-1? 

Da kunne man stilt en bakre firer bestående av Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson. En dyp toer bestående av Fabinho og Thiago. Foran disse i en treer har man muligheten til å bruke Firmino som en tilbaketrukket spiss, som kan bruke sin kreativitet og arbeidsinnsats, med Diaz og Salah på hver sin side av han. Dette igjen hadde da forhåpentligvis skapt ennå flere muligheter til en Nunez helt på topp.

Aggressivitet, gjenvinning og fart er ingrediensene i Klopp sin fotball. Dette vil vi få uavhengig av om laget stiller opp i en 4-3-3 eller 4-2-3-1. Ut i fra hva man har av alternativer i fravær av midtbanespillere, mener jeg dette kunne vært meget spennende å teste.

Klopp er mannen som kommer til å løse dette, på den ene eller andre måten.