Leserbrev: Er Klopps og Liverpools æra over for denne gang?

Innsenderen kan knapt huske å ha sett en slik kvalitetsendring til det negative på så mange spillere på så kort tid.

Meninger om LFC? Send oss et leserbrev

Alle medlemmer kan sende oss Leserbrev. Send ditt innlegg til [email protected] og redaksjonen gjør fortløpende vurderinger av publisering i forhold til kvalitet og nyhetsbildet. Alle blogger står fullt og helt for innsenders regning. Dette er ikke meningen til Supporterklubben eller liverpool.no.

Sjeldent eller aldri har jeg opplevd å se en slik kvalitetsendring til det negative på så mange spillere på så kort tid. Kombinert med skader på mange spillere har dette blitt en sensommer og tidlig høst jeg ikke hadde trodd jeg skulle få oppleve under Klopp.

Fotballen er brutal

Spesielt ikke med tanke på hvor gode vi har vært i flere sesonger på rad. Vi har kjempet om heder og ære i alle turneringer. På noen få måneder er til og med Klopps posisjon satt under lupen. Fotballen er brutal!

Jeg er positiv av natur. Et tap i CL betyr faktisk mindre for meg enn et tap i ligaen. Mulig jeg av gammel vane er for skråsikker på at Liverpool avanserer fra nevnte turnering uansett og at ting ordner seg etter hvert? Men nå settes faktisk også min positivitet på prøve. Har tenkt at seks kamper ut i sesongen med allerede halvparten tapte poeng heller ikke betyr all verdens. Dette ordner seg.

Hva er galt?

Men spillerne ser slitne ut. Spillerne koser seg ikke lenger på banen. Samspillet fungerer dårlig. De personlige feilene florerer. Spillerne løper mindre enn før. Fighter mindre. Hva er galt?

Klopp vet hva som er galt. Alle vi "sofamanagerne" ser det som skjer på banen. Journalistene ser også dette. Det vi ikke ser, og kanskje det som er aller viktigst, er hva som faktisk skjer bak treningsanleggets fire vegger. Er ikke alt fryd og gammen lenger? Sliter Klopp ut spillerne? Er de ikke sultne lenger? Like motiverte som før?

Det vil garantert bli spekulert med lys og lykte framover. Av alt og alle hvis ikke denne motgangen snur og spillerne snart presterer. Klopp sitter trygt. Enn så lenge. Det har vært snakket om skader opp og i mente. Denne forklaringen vil ikke holde i lengden. Mange av spillerne som fungerte så bra sammen forrige sesong spiller fremdeles uke ut og uke inn. De skal være bedre enn det som ble vist i Napoli i går. Eller i enkelte kamper i serien så langt.

Lenge igjen

Trøsten er at det er lenge igjen. Klopp og co kan få orden på dette. Men det haster. For hver uke resultatene uteblir vil det rasles høyere og høyere med sablene, og de negative røstene vil bli flere og flere. Hjemmekampene som nå følger mot Wolverhampton og Ajax MÅ vinnes. Selv om mye også handler om marginer har Klopp og hans team en formidabel oppgave foran seg. Lista er lagt så vanvittig høyt. Vi forventer resultater, Innsats. Spillerne vet også dette, Tåler de presset og greier å heve seg det som trengs uavhengig skader og motgang? De har vist at de kan. Mange, mange ganger!

Som under den store nedturen med alle tapene på rad for et par-tre sesonger siden velger jeg å tro at Liverpools og Klopps æra ikke er over denne gangen heller!

YNWA
Sigve Hornnes