LeserbrevAlarmklokker og nytt storlag!

BLOGG FRA JOAR HANSEN: Alarmklokkene har ljomet en god stund og det er åpenbart hvor skoen trykker.

Meninger om LFC? Send oss et leserbrev

Alle medlemmer kan sende oss Leserbrev. Send ditt innlegg til [email protected] og redaksjonen gjør fortløpende vurderinger av publisering i forhold til kvalitet og nyhetsbildet. Alle blogger står fullt og helt for innsenders regning. Dette er ikke meningen til Supporterklubben eller liverpool.no.

En midtbane med Gini Wijnaldum, Fabinho og James Henderson, alternativt med James Milner inn for en av disse, var Liverpools 'dødelige' midtbane for noen år siden da laget var på sitt aller beste under Jürgen Klopp - en midtbane uten jåleri og all verdens finesse, men med enorm lojalitet, fysikk og løpskraft. Det samme kan man si om den berømte fronttrioen Sadio Mané, Roberto Firmino og Mohamed Salah. De jaget i flokk og evnen til å presse sammen med trioen på midten var den viktigste suksessfaktoren, ispedd fart og teknisk finesse.

Dagens foretrukne midtbanetrio bestående av Fabinho, Thiago og Henderson er ikke i nærheten av å ha den samme kapasiteten hva løpskraft og fysikk angår. En blanding av formsvikt, slitasje etter fjorårets maratonsesong og dessverre tidens tann, har gjort sitt til at denne midtbanen både er en skygge av seg selv og uten evne til å levere det helt nødvendige gegenpress.

Det er selvsagt snøen som falt i fjor, men Dietmar Hamann med flere har selvsagt helt rett når de påpekte det bisarre faktum at assistent Pep Linjders skrev og ga ut bok midt under den historiske fjorårssesongen med tittelen 'Intensity'. Dette er faktisk ikke etterpåklokskap; men for et selvmål! Et klokkeklart bevis på at trenerstaben og de som bestemmer på Anfield var blitt blendet av egen suksess gjennom de siste fem årene og hadde blitt vel høye og mørke - kanskje ikke så rart etter alt man har oppnådd, men det er uansett utrolig at vår gode assistent fikk grønt lys for dette bok-prosjektet. Nok om det.

Jeg er sikker på at Klopp og co ser hva som er problemet, og man har jo også erkjent at man har gjort feil ved ikke å forsterke en aldrende og til dels utdatert midtbane. Man hadde nok sett for seg at talentene Harvey Elliot og Fabio Carvalho skulle gli inn i dette maskineriet og at de etablerte skulle holde koken i større grad enn hva som har vært tilfelle.

Hva har egentlig skjedd med Fabinho? En av verdens beste defensive midtbaneankre er mildt sagt bare en skygge av seg selv, mens skadeutsatte Thiago er teknisk brilliant, men uten å levere verken assist, scoringer eller innehar nok løpskraft. Der ser fint og elegant ut, men jeg stiller et spørsmål ved effektiviteten og tror Liverpool trenger noe annet i maskinrommet. Skal Thiago spille, må han ha to atletiske løpsmaskiner ved sin side. Det samme gjelder i høyeste grad Harvey Elliot.

Mot Wolves var det lett å se hvorfor Klopp ønsker seg både Ruben Neves og Matheus Nunes hos Wolverhampton. Spillere med stor radius, men også med evnen til å holde på ball og skape overtall gjennom kraftfulle løp begge veier.

Liverpool må få inn minst én solid forsterkning på midten nå i januar, pluss Jude Bellingham til sommeren. Først da ser man konturene av nok et storlag under Jürgen Klopp.