Hva har skjedd?

LESERBREV FRA BJØRN KITTELSEN: Hva har skjedd med laget som vant to turneringer og tok to andreplasser i de fire største turneringene siste sesong? Svaret er trolig både enkelt og komplisert på en gang.

Meninger om LFC? Send oss et leserbrev

Alle medlemmer kan sende oss Leserbrev. Send ditt innlegg til [email protected] og redaksjonen gjør fortløpende vurderinger av publisering i forhold til kvalitet og nyhetsbildet. Alle blogger står fullt og helt for innsenders regning. Dette er ikke meningen til Supporterklubben eller liverpool.no.

Vi ser et Liverpool-lag som i hele høst og vinter har slitt. Spillerne virker mette og uinspirerte. Fighterviljen er borte. Feilpasningene florerer i alle ledd. Sulten er borte. Flere etablerte spillere er skygger av seg selv.

Det er en dårlig skjult hemmelighet at alle lagene i Premier League har funnet ut hvordan de skal spille mot Jürgen Klopps utvalgte. Til og med de svakeste lagene har funnet oppskriften. Et overbefolket forsvar med kontringssterke angripere er nøkkelen som plager oss i hver kamp.

Det er rart at ikke Liverpools taktikere har funnet et effektivt motsvar til dette. Kamp etter kamp spilles det på kryss og tvers uten at det skapes stort. Svært ofte ser vi dessverre balltap i dette omstendelige spillet med påfølgende store sjanser for motstanderen. Det virker naivt å fortsette med samme stil kamp etter kamp. Tap og uavgjort med bunnlag som Forest, Leeds og Wolves forteller det meste.

De røde har etter mitt syn, store mangler når det gjelder kreativitet og kvalitet i midtbaneleddet. Thiago er god med ballen, men det blir ingen målgivende eller tellende resultater av innsatsen han legger ned. Fabinho er ute av form og bidrar med lite fremover på banen. Hendo har aldri vært hverken kreativ eller målfarlig. Resten av midtbanespillerne bidrar om mulig med enda mindre offensive trusler.

Jeg stiller også spørsmål ved mangelen på skudd fra distanse. Vi har ingen, med unntak av Alexander-Arnold, som kan utgjøre en trussel i denne sammenheng.

Jeg har lyst til å trekke frem Darwin Nunez som et hederlig unntak. Han har vært en trussel med sin kraft og entusiasme. Det har ikke smittet over på de andre.

Skal vi fortsette i samme stil? Eller er denne stilen så innarbeid at Klopp ikke klarer å omstille laget til en annen virkelighet? Det er mange eksempler på at de som tviholder på en stil som er gått ut på dato bare gjør det verre og verre. Vi trenger en generasjon nye midtbanespillere og en forandring i spillestilen. Kan Klopp klare det?