Leserbrev:Klopp må etter årets sesong gjøre utskiftninger i stallen

Vi går mot mars måned og sesongen 2022/2023 er langt på vei over.

Meninger om LFC? Send oss et leserbrev

Alle medlemmer kan sende oss Leserbrev. Send ditt innlegg til [email protected] og redaksjonen gjør fortløpende vurderinger av publisering i forhold til kvalitet og nyhetsbildet. Alle blogger står fullt og helt for innsenders regning. Dette er ikke meningen til Supporterklubben eller liverpool.no.

En utrolig situasjon når vi tenker på hva som skjedde så sent som i fjor, der vi lenge kjempet på alle fire fronter. Vi må kritisk spørre hvordan dette er mulig. Ligger svaret i at vi overpresterte og hadde marginene på vår side i mange av kampene i fjor? Sannsynligvis ikke. Det er mer nærliggende å tenke at det har spredd seg en metthet blant spillere og ledere som vi nå ser resultatene av.

Kamper vi i fjor (og sesongene før det) der vi dominerte og stakk av med tre poeng med mye festfotball blir sjeldnere og sjeldnere. Kampen mot Real Madrid var oppløftende i 35 minutter. Etter det kollapset vi og ble spilt av banen.  Kampen not Crystal Palace i helga var et stort gjesp der det var krevende å spille mer enn en pasning som traff en medspiller. En dårlig gressmatte er ikke forklaringen. Det kan synes som det er noe fundamentalt feil med spillernes form, samhandling, mentale styrke under kamp, antallet skader og rare laguttak og også svak kampledelse. Jørgen Klopp er sjefen og må ta ansvaret for det som skjer. Ikke ved at han må gå, men han må stå frem og gjøre nødvendige endringer. Kroppsspråket når det går dårlig til flere spillere er ved flere anledninger til å undres over. Klopp er fortsatt den desidert beste til å få dette på rett kjøl igjen. I hvert fall sett utenfra.

Feil å skylde på Mané-overgangen

Noen søker forklaring i den svake sesongen i at Sadio Mane meldte overgang til Bayern Munchen før årets sesong. Det blir feil å finne forklaringen i at en spiller forlater skuta når det er snakk om en kollektiv svikt langs flere akser. Går vi gjennom spiller for spiller er det ikke mange som får bestått. Kun Allison, som selv om han gjort dyrekjøpte feil, får godkjent. I tillegg godkjent til Robertson, godkjent til årets funn i Bajcetic, og Nunez holder det nivå som er forventet. Bajcetic har overprestert enten han vært midtbaneanker eller indreløper. Nunez kunne med større treffprosent vært den som har vært nærmest Haaland i antall scoringer. Salah har sluttet å utfordre og spiller stadig oftere bakover. Likevel skal Salah ha for at han har mange assist og at det alltid skjer noe med han på banen. Men altfor få scoringer ut fra sjansene han er involvert i. Andre spillere som kun for kort tid siden ble sett på som verdensstjerner, har blitt redusert til gjennomsnittlige spillere i Premier League. På mange måter helt uforståelig.

En annen ting å se kritisk på er antall skader. Med så mange spillere tidvis ute er det grunn til å spørre hvordan den daglige treningen foregår og hvordan fitnessapparatet er satt sammen. Men kanskje kan skadefrekvensen være å finne i spillernes alder og kampbelastning med nødvendig tid til restitusjon?

Det pekes stadig oftere på alderssammensetningen som en av forklaringene til årets svake sesong.  Midtbanetreeren mot Palace på lørdag var geriatrisk vil noen hevde. Vel, ikke glem at Henderson fortsatt er fem år yngre enn Modric, som dominerer omtrent hver eneste kamp han spiller. Og han spiller så å si alltid.

Vi får håpe at vi kjemper oss frem til Europa-spill neste sesong. Det er fortsatt tid og kamper nok til å makte det. Men Klopp må etter årets sesong gjøre utskiftninger i stallen, se på det medisinske apparatet og treningshverdagen. Om ikke en mental trener er på plass bør det hentes inn ressurser også på dette området. Sulten  til å vinne kan se ut til å mangle, og må komme tilbake, og en ny vinnerkultur må skapes. Vi kan ikke risikere å gå inn i en ny trofeløs dvale.