Leserbrev:Ny energi

Aldrende kontinuitetsbærere og formsvikt definerer en sesong som har totalhavarert i februar.

Meninger om LFC? Send oss et leserbrev

Alle medlemmer kan sende oss Leserbrev. Send ditt innlegg til [email protected] og redaksjonen gjør fortløpende vurderinger av publisering i forhold til kvalitet og nyhetsbildet. Alle blogger står fullt og helt for innsenders regning. Dette er ikke meningen til Supporterklubben eller liverpool.no.

I etterpåklokskapens lys er det lett å se at fjorårets «kvadruppelsesong» kostet, og at den forklarer årets fiaskosesong, eller mellomsesong om man velger en mer positiv merkelapp på hva vi har sett utspille fra midten av august til februar 22/23. 

Jeg klamrer meg til det siste, og tror at dette bare blir en kort nedtur og at det meste vil være tilbake på skinner neste sesong.

Må lykkes med sommerhandelen

Det betinger at Klopp og Liverpool lykkes med sommerhandelen. 

Man må få inn spillere som koster store penger og som gir ny energi til omgivelsene, slik Alisson, Fabinho og ikke minst Virgil van Dijk gjorde ved sine ankomster til klubben. Dette er et viktig poeng: Nå må Klopp få inn forsterkninger som gjør at for eksempel Henderson, Trent og Van Dijk løfter sitt spill. Disse har båret lasset i flere sesonger, men nå er tiden inne for å få inn spillere som kan ta over og bære den tyngste børen - da kan nevnte kontinuitetsbærere fortsatt levere på det høyeste nivået noen sesonger til. Det er med andre ord ikke nødvendig å kjøpe veldig mange spillere, men de må være av ypperste kvalitet. Bellingham på midtbanen og Gvardiol i forsvar er eksempler på spillere som garantert hadde reformert både midtbanen og det bakerste ledd. Det er denne type signeringer som må inn til sommeren - intet mer, intet mindre. 

Mange talenter

Liverpool har mye talent og spillere som vil blomstre ved siden av ledertyper som Henderson og Bellingham; Elliot, Carvalho, Baicetic for å nevne noen.

I front er det mye klasse og det er ikke nødvendig med nysigneringer her. Jota, Diaz, Salah, Darwin og Gakpo, og i tillegg har man tenåringene Kaide Gordon og Ben Doak på vei opp og fram.

I forsvar har man Konaté og Van Dijk - det er klasse, men det behøves en stor signering, for det holder ikke lenger med Philips, Gomez og Matip. Sidebackene har også vist svakheter,  og det er ikke flust med lovende talenter som banker på førstelagsdøra. Likevel, én stor signering av de mer lovende stoppertalentene i verden kan blåse nytt liv også i denne lagdelen.