Leserbrev:Bortebanekomplekset

Vi skal ikke dømme Liverpool etter United-kampen. Vi skal heller ikke dømme laget etter fadesen mot Bournemouth.

Meninger om LFC? Send oss et leserbrev

Alle medlemmer kan sende oss Leserbrev. Send ditt innlegg til [email protected] og redaksjonen gjør fortløpende vurderinger av publisering i forhold til kvalitet og nyhetsbildet. Alle blogger står fullt og helt for innsenders regning. Dette er ikke meningen til Supporterklubben eller liverpool.no.

Eneste slutning vi kan trekke etter disse to prestasjonene er at Liverpool har et høyt toppnivå og et lavt bunnivå. Så kan vi jo med rette spørre, hvorfor er det sånn?

Hjemmestatistikken er 9-3-1 med målforskjell 35-9 og bortestatistikken er 3-3-7 med målforskjell 13-20. Dette er tall som er vanskelig å forklare. Hjemmestatistikken vår er på høyde med alle lag foran oss på tabellen. Det er bortestatistikken som ødelegger. Vi har vist skremmende svake resultater på fremmed gress.

Arsenal og City har totalt scoret vesentlig flere mål enn oss. Tottenham har scoret et par mål mer og United noen mål mindre. Vi scorer mye mål hjemme, bare City har scoret flere. Vi kan selvsagt argumentere med at Anfield fremdeles er et fort. Der slipper ikke mange unna med poeng.

Det må stilles spørsmål ved taktikk og spillesystemer i bortekampene

På bortebane er det helt andre tall. Av topp 10 lagene er vi faktisk på sisteplass når det gjelder nettkjenninger. Det er her vi har det største potensialet til forbedringer.

BETENKT: Jürgen Klopp måtte registrere et nytt bortetap i kampen mot Bournemouth på Vitality Stadium.

BETENKT: Jürgen Klopp måtte registrere et nytt bortetap i kampen mot Bournemouth på Vitality Stadium.

I hver kamp skjer det samme om og om igjen. Ballbesittelse. Pasninger på kryss og tvers mot et lavtliggende lag. Vi skaper få store målsjanser og vi må innrømme at lagene som slår oss har gjort dette fullt fortjent. Spillerne våre er utvilsomt gode nok til topp fire plassering, men det må stilles spørsmål ved taktikk og spillesystemer i bortekampene. Det er vanskelig for meg å forstå at vi går i den samme fella hver gang. Vi blir tatt på at vi etterlater store bakrom gang etter gang. Når vi stanger og stanger mot defensiv organisering er vi helt avhengige av kreativitet i midtbaneleddet. Eller skudd fra distanse. Når sist så vi et Liverpool-mål fra distanse?

Det er tydeligvis enighet om at midtbanen er det svake leddet, men jeg stiller spørsmål ved den taktiske disponeringen og defensive organiseringen av laget. Vi må tilbake til en mer kynisk defensiv organisering. Vi har i tidligere sesonger vært i stand til å spille ut de svakere lagene. Den tid er forbi. Mens vi har stått stille i taktiske valg, har våre motstandere funnet den rette medisinen mot oss. Det burde være en overkommelig oppgave å forbedre det taktiske opplegget på fremmed gress Jürgen!