Dette holder ikke Klopp!

Ja, etter sjokktapet mot Bournemouth velger jeg å legge det meste av skylda på sjefen sjølv. Igjen svikter han mot antatt dårligere lag. Denne gangen mot bunnlaget i Premier League.

Meninger om LFC? Send oss et leserbrev

Alle medlemmer kan sende oss Leserbrev. Send ditt innlegg til [email protected] og redaksjonen gjør fortløpende vurderinger av publisering i forhold til kvalitet og nyhetsbildet. Alle blogger står fullt og helt for innsenders regning. Dette er ikke meningen til Supporterklubben eller liverpool.no.

Det begynner med en to dagers ferie som bonus etter å ha knust erkefienden forrige helg. Tanken er sikkert god den, men den fører kun til at spillerne sprudler de første 10-15 minuttene før det meste går på tverke. Igjen. Så benker han Jordan Henderson, vår beste kaptein, i en kamp som er uhyggelig viktig med tanke på topp fire og Champions League deltakelse neste sesong.

Virgil van Dijk har ikke de samme lederegenskapene. I dagens kamp er han svak, gjør flere feil, og har et kroppsspråk gjennom kampen som uttrykker misnøye og oppgitthet. Stefan Bacjetic tar Henderson sin plass på midtbanen. Dette fungerer heller dårlig. Igjen så ser vi en midtbane som sårt trenger til fornyelse og utskiftning av enkelte spillere. Bevares, både nevnte Bacjetic og Harvey Elliot er gode talenter og gode spillere, men de skal ikke bære byrdene på Liverpools midtbane i kamp etter kamp. Jeg stiller også et stort spørsmålstegn med hvorfor han tar ut Darwin Nunez? Det ene drar det andre med seg, og kulminerer med en sur straffebom av Mohamed Salah. Null poeng for åttende gang i ligaen denne sesongen. Borteformen er elendig. Denne MÅ snu raskt skal det bli topp fire til slutt.

Hvor er Jürgen Klopps evner til å motivere spillerne til å yte det beste også mot de alle de svakere lagene? Denne sesongen er denne evnen borte vekk som dugg for solen. Godt gjennomførte kamper kan telles på en hånd. Kamper hvor vi sprudler og viser tegn på "gammel storhet" er altfor sjelden kost. Mulig Klopps innrømmelser at det trengs spillere til sommeren ødelegger motivasjonen til de som er der? Det burde vært motsatt!

Spillerne burde løpt og kriget sokkene av seg for å beholde plassen på laget og i klubben. Jeg nekter å tro at spillerne i 2023 er utslitte og utladet etter forrige sesong. Joda, det har vært en del skader på sentrale spillere, men nå som de fleste er tilbake virker det likevel ikke som vi makter å prestere det lille ekstra som skal til for å dra i land nok poeng mot ligaens dårligste lag.

Det er ikke rart jeg som supporter sliter med å finne svar på hvorfor resultatene blir som de blir når ikke Klopp greier det. Denne gode egenskapen Klopp hadde med å skape et godt uslåelig LAG også med spillere som kanskje ikke i utgangspunktet er "verdensklasse" makter han ikke lenger. Det ender altfor ofte med en kollektiv svikt der ingen spillere er gode. Merkelig...

Det er ikke lenge igjen av denne sesongen. Kampen om det siste trofeet er mest sannsynlig over på onsdag. Så gjelder det å kjempe om topp fire til dette ikke er mulig lenger. Akkurat nå er alt bare veldig, veldig, veldig frustrerende. For å bruke Klopps ord. Mye må snu skal det bli deltakelse i den gjeveste turneringen til høsten. Så må flere steiner snus til sommeren skal neste sesong ende med heder og ære i 2024. En opprydding på midtbanen med noe nytt blod og en midtstopper inn vil kanskje gjøre godt?