Vendepunktet

Det er rart hvordan ting kan snu i fotball.

Meninger om LFC? Send oss et leserbrev

Alle medlemmer kan sende oss Leserbrev. Send ditt innlegg til [email protected] og redaksjonen gjør fortløpende vurderinger av publisering i forhold til kvalitet og nyhetsbildet. Alle blogger står fullt og helt for innsenders regning. Dette er ikke meningen til Supporterklubben eller liverpool.no.

Det er rart hvordan ting kan snu i fotball, fra krisemaksimering etter 5-2-tap mot Real Madrid til festfotball og lyse framtidsutsikter etter 7-0-seier mot Manchester United.

Som mange har vært inne på, er det kanskje ikke så rart at dette kom til å bli en mellomsesong etter fjorårets kraftanstrengelse. Imidlertid har diverse eksperter konkurrert om å slakte årets Liverpool-utgave og slått fast at Jürgen Klopps storlag er historie.

Det var ikke mer enn to år siden Liverpool gikk på en rekke med tap og en formdupp som gjorde at man hørte lignende dommedagsprofetier.

Avskriv aldri Liverpool FC. Real Madrid, dere er herved advart..

Det man ser nå, er ikke ulikt det som skjedde under covid-sesongen. Etter en fæl periode var det back to basic; man fikk etterhvert noen viktige spillere tilbake fra skade og man tettet igjen bakover. Både Ibrahima Konate og Virgil van Dijk har hatt lange skadeavbrekk og de har nesten ikke spilt sammen denne sesongen, inntil de siste kampene. Dette har gått litt under radaren. Denne konstellasjonen er ufattelig viktig for Klopps og Liverpools gjenoppstandelse de siste kampene.

Den klassen og soliditeten disse to stopperkjempene til sammen representerer, sprer en trygghet til hele laget og omgivelsene, og spesielt Trent og Fabinho får helt andre arbeidsbetingelser når Konate og van Dijk spiller. Det blir dessverre noe helt annet hvis en av disse er ute og man må spille enten med Matip eller Gomez i midtforsvaret - det har denne sesongen tydelig dokumentert.

Dét har vært det store problemet denne sesongen, og forklarer også en hel del knyttet til Trent Alexander-Arnold og Fabinhos oppsiktsvekkende svake form og prestasjoner inntil ganske nylig.

Framover er det bare å gni seg i hendene over hva Mohamed Salah, Cody Gakpo, Diogo Jota, Luis Diaz og ikke minst Darwin Nunez kommer til å stelle i stand. Dette er formidabelt, og vi fikk en forsmak på hva som venter da våre kjære erkerivaler ble smadret sist søndag.

Nå begynner ryktene for alvor å svirre om både Jude Bellingham og Josko Gvardiol. Hvis disse to blir helrøde i sommer, tror jeg bare det gjenstår å ønske våre motstandere lykke til i fortsettelsen.