Fornuftig!

Så kom nyheten om at Liverpool etter sigende kaster inn håndkle i jakten på en 19 åring ved navn Jude Bellingham.

Meninger om LFC? Send oss et leserbrev

Alle medlemmer kan sende oss Leserbrev. Send ditt innlegg til [email protected] og redaksjonen gjør fortløpende vurderinger av publisering i forhold til kvalitet og nyhetsbildet. Alle blogger står fullt og helt for innsenders regning. Dette er ikke meningen til Supporterklubben eller liverpool.no.

Så kom nyheten om at Liverpool etter sigende kaster inn håndkle i jakten på en 19 åring ved navn Jude Bellingham.

Fornuftig og smart var min umiddelbare reaksjon.

130 millioner pluss pluss for et ungt talent er ekstremt, og det ville ikke gitt mening å legge alle eggene i én kurv slik situasjonen er blitt. Det ville ikke vært typisk Liverpool under Jürgen Klopp heller.

Liverpool trenger en ny lagdel av høy klasse og må kjøpe to, aller helst tre midtbanespillere som har en god mix av løpskraft, duellstyrke og evne til å spille Klopps gegenpress over 90 minutter minst en gang i uka gjennom en hel sesong.

Bellingham er en fantastisk ung spiller, og det er selvsagt kjipt at han mest sannsynlig ikke kommer, men det er helt riktig av Klopp og co å endre strategi slik ting har utviklet seg. Midtbanen er nevnt, men denne troppen trenger også nye koster av høy kvalitet i forsvar. Liverpool har muligens en ny van Dijk i emning i Ibrahima Konaté, men samtidig har vi kanskje sett det beste av Nederlands kaptein i helrødt. Konatés kvaliteter er ubestridt, men den store franskmannen har en historikk når det kommer til skader, og i sum betyr dette at Klopp også må punge ut for en ny midtstopper.

Nå må vi i det hele tatt sette vår lit til en motivert og revansjesugen Jürgen Klopp, nok en gang viser sin briljans på overgangsmarkedet. Han vil nok være ute etter å motbevise de som sier at han "bare" varer 7 år i en klubb, og alt vil avhenge av hvor godt han treffer med de nye brikkene på midtbanen og i forsvar.

Moisés Caicedo og Alexis MacAllister hos Brighton synes som smarte prospekter, mens Mason Mount er et tredje alternativ som ofte nevnes. Hjertelig velkommen alle tre til en samlet pris på ca én stk Bellingham - det vil i tilfelle gjøre Liverpool til et lag som kan være med på leken igjen neste sesong. Dét betinger i tillegg en solid forsterkning i forsvarsrekka.

Det får være min ønsketenkning for neste sesong når drømmen om Jude Bellingham tilsynelatende ikke blir realisert - i denne omgang.

Noe sier meg imidlertid at aller siste ord ikke er sagt i sagen om Bellingham. Det har skjedd før at Liverpool på denne måten, via troverdige journalister, avskriver sin interesse for å presse selgende klubb til å jekke ned prisen for en spiller som etter alle solemerker har Anfield som sin foretrukne destinasjon.