På tide å stikke fingeren i gressmatta

Marerittet fortsetter denne sesongen. Vi går på den ene blemma etter den andre, uten at det kommer noen gode forklaringer.

Meninger om LFC? Send oss et leserbrev

Alle medlemmer kan sende oss Leserbrev. Send ditt innlegg til [email protected] og redaksjonen gjør fortløpende vurderinger av publisering i forhold til kvalitet og nyhetsbildet. Alle blogger står fullt og helt for innsenders regning. Dette er ikke meningen til Supporterklubben eller liverpool.no.

Det har heller ikke jeg, men er like forundret som alle andre, sikkert Klopp inkludert. Spillerne er stort sett de samme som har sørget for det ene jubelbrølet etter det andre de siste årene. Dog er det noen glimt av gammel storhet innimellom, slik som 7up mot United. Potensialet er der, men dessverre vises det alt for sjelden.

Alder, slitasje i troppen (flere skader), samt spillere ute av form, er blitt forsøkt satt som årsak til kollapsen. Årsaken er nok sammensatt, med flere av momentene innbefattet. Et annet moment er at vi spiller en del med spillere som er på utgående kontrakt, og kanskje har hodet et annet sted. Firmino og Milner er unntaket. Samtidig som spillere som f.eks. Gomez viser at de ikke holder nivået.

Kanskje vi må stikke fingeren i jorda, og rett og slett godta at vi ikke er bedre pr dags dato. CL plassen ryker mest sannsynlig, og ligagull forsvant tidlig i høst. 

Generasjonsskifte

Hva kan vi gjøre for og få skuta på rett kjøl igjen? Kanskje tiden er inne for å ta generasjonsskiftet på alvor, først som sist. Vi har et godt kobbel med unggutter, der Elliott og Bajcetic viser vei. De har vist seg voksne for oppgavene, og er nok en inspirasjon for de andre unguttene. Handler kanskje om og tørre og la de få sjansen. 

En mulighet er jo selvfølgelig å kjøpe seg ut av knipa. Bellingham var tidlig et ønsket mål, og ikke uten grunn. Men, da kan det fort bli å «legge alle eggene i en kurv» Et slikt kjøp vil høyst sannsynlig støvsuge det meste av overgangsbudsjettet. Rent hypotetisk, om vi skulle kjøpt Bellingham, og ikke hatt midler til flere forsterkninger, hva da om han får en langtidsskade lik Diaz/Jota. Da ville vi sittet med de samme, og kanskje flere, problemer.

Etter min mening virker det fornuftig og melde seg av kampen om Bellingham, med de summene som er nevnt. Skal vi først investere, så vil det nok være mer bærekraftig om vi gikk for 2-4 kvalitetsspillere på midtbanen og 1-2 i forsvar. En god del kvalitetsspillere er nevnt, bl.a Declan Rice, Moises Caicedo, Nicolo Barella, Alexis MacAllister, Ryan Gravenberch, Mason Mount, og Matheus Nunes. Alle kvalitetsspillere som ville heve et hvert lag. Det vil nok vært mulig og hente flere av disse for prisen av en Bellingham. 

Styret og Klopp har handlet fornuftig

Klopp er inne på at en ikke kan bruke mer penger enn en har, samt at en må prøve og få mest mulig ut av det en har til rådighet. LFC har lykkes med dette tidligere, og ser ikke noen grunn til at de ikke skulle kunne klare det igjen. En del supportere roper kjøp kjøp, men det er lett å si når det ikke er snakk om sine egne midler. Synes styret og Klopp har gjort en fornuftig avveining. Og kaste seg på disse villhestene som transfersummene er nå om dagen, ville fort kunne ødelegge klubben i fremtiden, og ville ført til at vi som supportere til syvende og sist måtte ta regningen gjennom bl.a høyere billettpriser.

Tenker med gru på om vi skulle få sportsvaskere som eiere, noe som absolutt ikke ville kle klubben, supporterne og byen med dens historie. Scousernes stolthet skal en ikke kimse av.

Akkurat nå er det lett og glemme alt det positive som eierne sammen med Klopp har gitt oss. De har opptrådd fornuftig og bærekraftig, noe som jeg har tro på vil betale seg videre.