KJEMPER I TOPPEN  Sadio Mané og Liverpool kjemper innbitt for å kvalifisere seg til neste års Champions League.

Tilbake på sporet med 7 poeng i mars

Mars ble en god måned hvor vi innkasserte fire poeng mot to topplag og i tillegg klarte å bryte trenden ved å slå et «bunnlag».

Meninger om LFC? Bli en blogger du også!

Alle medlemmer kan blogge på liverpool.no. Send ditt innlegg til [email protected] og redaksjonen gjør fortløpende vurderinger av publisering i forhold til kvalitet og nyhetsbildet. Alle blogger står fullt og helt for innsenders regning. Dette er ikke meningen til Supporterklubben eller liverpool.no.

På grunn av den forestående landskamppausen er det mulig å gjøre opp mars-status allerede nå.

Figurene nedenfor viser at resultatene i mars utlignet omtrent halvparten av det som gikk tapt i januar og februar.

Ved halvspilt serie var sannsynligheten for en plassering blant topp 4 på hele 85%. Ved utgangen av februar var den falt til 26%. Nå er vi oppe igjen på 58%. Dette er omtrent samme prosentverdi som sannsynligheten for å havne foran Manchester United. De to kurvene har fulgt hverandre svært tett gjennom hele sesongen og illustrerer at nøkkelen til å nå hovedmålsettingen om en «topp 4»-plassering nettopp er å holde Manchester United bak seg.

Mange hengekamper og gjenstående kamper mellom topplagene gjør at simulasjonsmodellen virkelig kommer til sin rett. 10.000 simuleringer gir følgende sannsynlig tabellplassering ved sesongslutt:

Ved slutten av desember var andreplass den mest sannsynlige tabellplasseringen (32%). To måneder senere var det størst sannsynlighet for en sjetteplass (28%). Nå er det altså fjerdeplass som er mest sannsynlig (29%).

I øyeblikket ligger Liverpool 0,7 poeng bak skjemaet til 75 poeng.

De seks topplagenes interne oppgjør har fått mye oppmerksomhet, spesielt av oss som følger Liverpool. Nå er det likevel slik at de fleste poengene vinnes mot de øvrige lagene og her er det et interessant poeng:

De andre topplagene henter svært jevnt med poeng i disse kampene. I de fleste månedene over 2 poeng i snitt og i noen måneder (spesielt februar) opp i 2,8 poeng pr. kamp. Om denne stabiliteten fortsetter, kan det godt være at man trenger 80 poeng for å få en plassering topp 4.

Det vil i så fall være første gang dette skjer så lenge Premiere League har eksistert.

Oppdatering etter hver runde finnes på www.fotballungdom.no

Del

Sannsynlighetsberegning

15.05.2017 10:24

Fantastisk utgangspunkt foran siste serierunde!

Sesongens siste kamp blir en thriller: Liverpool kan havne både på tredje, fjerde og femteplass. Kun et Arsenal-tap i midtuken kan endre på dette.

02.05.2017 08:41

Veien til «topp 3» er plutselig mer realistisk enn teoretisk

Den 35. serierunden ble så bra som noen av oss hadde håpet på, og det er nå et berettiget håp om å ta tredjeplassen.

11.04.2017 08:22

Hvor mange poeng trenger vi for å bli «topp 4»?

Før Arsenal tapte mot Crystal Palace ville selv seier i alle de siste 6 kampene i teorien kunne medføre at vi havnet utenfor topp 4. Riktignok foran Manchester United, men likevel på femteplass.

comments powered by Disqus
Siste Til vår nyhetsoversikt
30.06.2017 kl 13:35

Huddersfield får ikke låne Danny Ward

+
30.06.2017 kl 13:15

Må møte i retten etter nattklubb-bråk

+
30.06.2017 kl 12:58

Palace har gitt opp Sakho

+
30.06.2017 kl 11:31

Mané og Henderson er skadefrie

+