Tilbakeblikk:Førjulsrakett av Robbie Keane var ikke nok

Liverpool kjempet om ligagull, men sommerkjøpet fra Tottenham hadde ikke slått til. Før en undret på om en kanonscoring på Emirates kunne få i gang Robbie Keane.

22. des 2017 kl 10.43 Torbjørn Flatin

I kjølvannet av to finaler i Champions League var Fernando Torres hentet inn sommeren før, mens det ble skrevet permanent avtale med Javier Mascherano. Med Xabi Alonso og Steven Gerrard på toppen av sine karrierer hadde Liverpool fortsatt «verdens beste midtbane».

Nå skulle de røde ledet av Rafa Benitez gå for ligagullet. Et turbulent eierskap med de amerikanske cowboyene Hicks og Gillett åpnet ikke for de store ytterligere investeringene på transfermarkedet, men en grøsser likevel litt på ryggen når en leser kjøpene som ble gjort før sesongen 2008-09.

Philipp Degen, Andrea Doissena, David N’Gog, Robbie Keane og Albert Riera kom inn, mens Peter Crouch og John Arne Riise var blant de som gikk ut.

Robbie Keane var storkjøpet for om lag £20M fra Tottenham, og som skulle gi ekstra tyngde til angrepet, og ikke minst scoringer.

Keane og Kuyt på topp

Riktignok ledet Liverpool tabellen i Premier League da LFC tok turen til Arsenal og Emirates 21. desember 2008, men i ettertid kan en hevde at en ujevn start fra rivalen Manchester United ikke ble utnyttet godt nok.

Fernando Torres hadde slitt med skader, men i hans sted stod Robbie Keane med kun to scoringer, begge i hjemmekampen mot West Bromwich. En mer fremskutt Steven Gerrard samt Dirk Kuyt hadde vært mest flittig i målprotokollen for Liverpool. Keane hadde virket tung og treg og langt unna den toppscoreren han hadde vært for Spurs og Irland.

Liverpool stilte med dette laget i førjulskampen nord i London:
Reina; Arbeloa, Carragher, Agger, Insua; Gerrard, Lucas, Alonso, Riera; Keane, Kuyt.

Fernando Torres var fortsatt skadet og Javier Mascherano var blitt syk, mens manager Rafael Benitez fulgte kampen direkte på fjernsyn fra sykehuset etter operasjon for nyrestein.

Kanonscoring av Robbie

Humøret til Rafa vil ikke ha blitt bedre av at Robin van Persie midtveis i 1.omgang lurte Jamie Carragher og sendte ballen inn ved bortre stolpe.

Tre minutter før pause kom imidlertid øyeblikket som en kunne håpe ville snu både den ene og den andre trenden. Daniel Agger traff Robbie Keane med et langt fremspill, ballen spratt perfekt for spissen og på halv volley banket han ballen i nettet. En herlig scoring av Keane, mot sine tidligere naboer.

Etter 62 minutter fikk hjemmelaget sin angriper Adebayor utvist og Liverpool luktet tre viktige bortepoeng. Gjestene i for anledningen grått og rødt greide imidlertid ikke å skaffe den beste julepresangen gjennom en avgjørende scoring.

Via telefonen beordret Rafa at Sammy Lee skulle bytte ut Robbie Keane etter 82 minutter, til fordel for Nabil El Zhar.

Solgte Keane

Riktignok startet Robbie Keane neste kamp 2.juledag mot Bolton, og scoret to mål i 3-0 seieren på Anfield, men det ble også hans siste fulltreffere med en liverbird på brystet.

Hardt presset av gjeldstyngede eiere lot Rafa Keane gå tilbake til Tottenham, for et lite økonomisk tap, om lag en måned senere.

Steven Gerrard og Fernando Torres fant tonen under den siste halvdelen av sesongen, og Dirk Kuyt hadde en god sesong, men 86 poeng ble ikke nok til ligagull. Det ble sølv, fire poeng etter Manchester United.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]