Enklere vei inn i Champions League fra 2018

De store nasjonene får en lettere vei inn i Champions League. Her er endringene som påvirker Liverpool.

30. jun 2017 kl 17.43 Arve Vassbotten

Den 26. august ble endringene i Champions League for 2018-2019, 2019-2020 og 2020-2021 bekreftet av UEFA Executive Committee.

I etterkant har det skapt endel støy blant de mindre nasjonene, at det er gjort endringer som er til stor fordel for de største klubbene, som med dette kan bli enda større. Også prosessen som har ledet fram til beslutningen har blitt kritisert.

Topp fire - direkte til gruppespill

Selve turneringsformatet endres ikke, det vil fortsatt bestå av 32 lag i gruppespillet, men når det kommer til kvalifiseringen for turneringen blir det en rekke endringer.

Den viktigste endringen for Liverpools del, er at de fire beste klubbene fra de fire høyest rangerte ligaene vil være automatisk kvalifisert for gruppespillet i turneringen.

Detaljer om den øvrige kvalifiseringen vil bli klar iløpet av året, skriver UEFA.

Nye rangeringsregler

Vinneren av Europa League vil automatisk kvalifisere seg for Champions Leagues gruppespill. I dag kan vinneren potensielt ende opp i kvalifisering.

Klubbene vil heretter også stå mer på egne bein i forhold til rangeringen og det vil ikke bli tatt like stort hensyn til hvordan nasjonene de kommer fra gjør det på rangeringen.

Hvordan den enkelte klubb har gjort det historisk i UEFA-konkurransene vil også vektes høyere, noe som åpenbart er en fordel for en klubb som Liverpool.

I tillegg vil summene hver enkelt klubb mottar «økes betraktelig» i både Europa League og Champions League.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]