Januar har aldri vært Klopps handlemåned

Jürgen Klopp pleier å spare de store utgiftene til sommeren.

24. jan 2017 kl 09.37 Arve Vassbotten

Det har vært svært stille på ryktebørsen rundt de røde dette januarvinduet, og knapt en spiller er koblet til klubben fra de seriøse delene av Liverpool-pressen.

– Det er ikke slik at vi ikke ønsker å hente inn nye spillere. Vi ønsker å gjøre det. Men det har seg slik at klubbene ikke vil selge de spillerne som vi ønsker oss, og som vi tror kan hjelpe oss. Det handler ikke om penger i denne situasjonen. Det er ofte slik vintermarkedet er. Klubbene sier som følger: Vi har et halvt år igjen av sesongen. Vi kan ikke finne noen erstatter. Vi foretrekker heller å vente til sommeren, og ta pengene da, enn å få bedre betalt nå i vinter, sa Jürgen Klopp nylig.

Rolig på nyåret i Tyskland

Men dette er ikke en holdning som er ny for Klopp. Da tyskeren var manager i Mainz gjennom sju januarvinduer, signerte han bare ni spillere og brukte tilsammen bare 3 millioner pund. I de sju årene etter han forlot klubben, ble det til sammenligning hentet inn 18 spillere, skriver Thisisanfield.

LØP OG KJØP?:
LØP OG KJØP?:  Jürgen Klopp løp heller ikke til salget i januar da han var Mainz-manager.

Og også i tiden i Dortmund, var Klopp forsiktig med pengene som ble brukt på nyåret. Tilsammen på sju år i klubben hentet han bare inn seks spillere i januar.

Bare fire av dem igjen ble hentet inn for å forsterke laget umiddelbart. Totalt brukte han 27,3 millioner pund på disse signeringene. Marco Reus fra Borussia Monchengladbach, som kostet 14,5 millioner pund, og Kevin Kempl fra RB Salzburg for 10,2 millioner pund, var de dyreste kjøpene.

Ingen inn da han vant

I begge sesongene Dortmund vant Bundesliga handlet ikke Klopp noen spillere i januar som gikk inn på laget. Han signerte riktignok Moritx Leitner i 2011, men han ble lånt ut umiddelbart til Augsburg, og Marco Reus ble enig med klubben i starten av 2012, men kom først på sommeren.

Så langt har Klopp kun gjort to signeringer i januar i Liverpool. Steven Caulker ble hentet på lån fra QPR siste sesong, og Marko Grujic ble kjøpt fra Røde Stjerne, men ble lånt tilbake umiddelbart.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]