Leicester med enda dårligere start på 2017 enn Liverpool

For de som mener at Liverpool har hatt en dårlig start på ligaåret 2017, sjekk statistikken til Leicester City!

21. feb 2017 kl 17.19 Einar Kvande

Liverpools neste motstander i Premier League ligger helt nederst på formtabellen hos statto.com, med ett poeng på de seks ligakampene klubben har spilt etter nyttår.

Leicester spilte uavgjort 0-0 mot Middlsbrough den 2. januar, og har deretter gått på fem strake ligatap uten å score ett eneste mål. 0-1-5 og 0-12 i målforskjell forteller alt om et Leicester-lag i kjempetrøbbel, og Liverpool møter således et lag fullstendig blottet for selvtillit kommende mandag.

Liverpool har til sammenligning en seier, tre uavgjorte og to tap på sine ligakamper etter nyttår, og 8-9 i målforskjell. Jürgen Klopps menn har i denne perioden møtt tre av sine argeste konkurrenter i Manchester United, Chelsea og Tottenham. Leicester har også møtt de to førstnevnte, og tapte 3-0 mot begge.

Tapte for League One-mannskap

Claudio Ranieris mannskap har gjort det litt bedre i FA-cupen, hvor de siden nyttår står bokført med to seire, en uavgjort og ett tap. Tapet som førte dem ut av turneringen kom imidlertid mot League One-klubben Millwall i helgen, og da betyr seire over Everton og Derby, etter omkamp, nada.

Liverpool presterte som kjent å bli slått ut av både ligacupen og FA-cupen i løpet av januar. Så de rødes cupstatistikk lyder 1-1-3 og 2-4 i målforskjell. Leicesters cupstatistikk etter nyttår er 2-1-1 og en målforskjell på 7-5.

Totalt har dermed Liverpool statistikken 2-4-5 og målforskjell 10-13 siden årsskiftet, mens Leicester står bokført med 2-1-6 og målforskjell 7-17.

Hjemme på King Power Stadium har Leicester etter nyttår tapt for Chelsea og Manchester United, begge som nevnt 0-3, mens de slo Derby 3-1 i FA-cupen etter ekstraomganger. Resten av kampene har vært bortekamper.

Går vi tilbake til den nevnte formtabellen hos statto.com, så ligger Liverpool nede på 15.plass på den, med sine seks poeng på de seks kampene etter nyttår. Sunderland, Middlesbrough, Crystal Palace og Bournemouth er lagene som ligger mellom de røde og de jumboplasserte «revene».

Formtabellen toppes for øvrig av Everton med 14 poeng, fulgt av de to Manchester-klubbene, City med 13 poeng og United med 12 poeng. Swansea innehar en noe overraskende fjerdeplass, med like mange poeng som United, mens Chelsea og Tottenham følger på plassene bak «svanene».

Har du innspill til journalisten?
[email protected]