Møter et United i kanonform

Jürgen Klopp skal prøve å sette en stopper for Jose Mourinhos fremmarsj med Manchester United.

13. jan 2017 kl 18.42 Einar Kvande

Manchester United står bokført med 9 strake seirer, og 20-3 i målforskjell på disse kampene, foran møtet med Liverpool søndag ettermiddag.

15 kamper på rad uten tap i alle turneringer er også nok til å skremme vannet av mange motstandere foran Liverpools besøk i Salford.

Siste tap kom i bortekampen mot Fenerbahce i Europa League den 2. november. I Premier League har Jose Mourinhos disipler sju strake seire, siden 1-1 mot Everton på Goodison i begynnelsen av desember.

Siste tap var det forsmedelige 0-4 for Chelsea på Stamford Bridge den 23. oktober. Siden den gang har gjengen fra Salford spilt uavgjort i fire og vunnet resten av sine 11 ligakamper.

Det er imidlertid verdt å merke seg at United har møtt relativt overkommelig motstand. Det eneste av topplagene United har beseiret i denne perioden er Tottenham. Ellers har trepoengerne kommet mot lag som Swansea, Crystal Palace, West Bromwich, Sunderland, Middlesbrough og West Ham.

Biter normalt godt fra seg etter tap

Liverpool går til sin åttende strake Premier League-kamp med kortere restitusjonstid enn laget de skal møte.

Det som imidlertid taler til Liverpools fordel er at Jürgen Klopps mannskap har slått sterkt tilbake etter tap tidligere denne sesongen. 1-0 tapet for Southampton, i ligacupens første semifinale på onsdag, var Anfield-lagets tredje tap for sesongen.

Etter det første, som var 2-0 tapet for Burnley, gikk Jürgen Klopps menn ubeseiret i 15 kamper (12 seire og tre uavgjortkamper) i alle turneringer. I Premier League var statistikken 8-3-0.

Etter det andre tapet, for Bournemouth på sørkysten, gikk Liverpool sju ligakamper uten tap. Fire av disse ble vunnet.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]