Nesten garantert europacupfotball

10 serierunder før slutt i Premier League er det nesten så godt som sikkert at Liverpool vil være tilbake i europacupene neste sesong.

14. mar 2017 kl 10.32 Einar Kvande

Med Manchester United som vinner av ligacupen, og en av kvartetten Chelsea, Tottenham, Arsenal og Manchester City som vinner av FA-cupen, er det bare Leicester som vinnere av Champions League som kan forhindre at sjuendeplassen i Premier League får delta i Europa League neste sesong.

I skrivende stund, 10 serierunder før slutt, har Liverpool hele 15 poeng ned til West Bromwich på åttendeplass, så det må en total kollaps til for at Anfield-klubben ikke skal ende blant de sju beste i ligaen og dermed, med et ørlite forbehold, ikke skal få spille europacup neste sesong.

Premier League er garantert fire plasser i Champions League, mens laget som blir nummer fem i utgangspunktet skal inn i Europa League. De to andre Europa League-plassene til England går til vinneren av ligacupen (Manchester United) og vinneren av FA-cupen (Chelsea, Tottenham, Arsenal eller Manchester City).

På grunn av at alle de fire semifinalistene i FA-cupen og vinneren av ligacupen er å finne blant topp seks i Premier League, vil dermed den siste plassen i Europa League tilfalle laget som ender på sjuendeplass i ligaen. For øyeblikket er dette Everton, som har sju poeng ned til nevnte West Bromwich på åttendeplass.

Laget som ender på sjuendeplass vil komme med i tredje kvalifiseringsrunde i Europa League, som spilles 27. juli og 3. august. Dette vil i så fall trolig forpurre den aktuelle klubbens preseason-planer, da vedkommende klubb må spille offisielle kamper to og en halv uke før Premier League starter den 12. august.

Play-off runden i Europa League spilles 17. og 24. august, mens gruppespillet starter den 14. september. Play-off runden i Champions League spilles 15. og 16. august, med returkamper 22. og 23. august. Gruppespillet i Champions League starter 12 og 13. september.

Et nytt Leicester-mirakel vil gjøre nåløyet trangere

De eneste som kan forpurre muligheten for at laget som blir nummer sju i Premier League denne sesongen får spille Europa League er Leicester.

«Revene» tapte som kjent 2-1 for Sevillia i den første kampen i åttendedelsfinalen i Champions League på bortebane.

Dersom Craig Shakespeares lag skulle gå helt til topps i Champions League vil England få fem lag med i turneringen neste sesong, på grunn av at Leicester vil være kvalifisert som tittelforsvarere. England kan maksimum ha sju plasser i europacupene, og i så fall vil bare lagene som blir nummer fem og seks bli med i Europa League.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]