Ofte positive resultater etter pust i bakken i femte runde

For sjuende gang på de elleve siste sesongene skal ikke Liverpool delta i FA-cupens femte runde.

15. feb 2017 kl 12.51 Einar Kvande

Åtte Premier League-klubber er blant de 16 gjenværende lagene når FA-cupens femte runde går av stabelen kommende helg. Liverpool er ikke en av disse, etter at de tapte 2-1 for Wolverhampton på Anfield i fjerde runde.

De røde er dermed en av tolv Premier League-klubber som får en ufrivillig pause i ligaprogrammet i helgen. Neste Liverpool-kamp er ikke før mot Leicester mandag 27. februar. Hvordan har egentlig de røde gjort det tidligere sesonger hvor de har fått en ufrivillig frihelg i femte runde?

Vi må ikke lenger enn ett år tilbake for å finne forrige gang Liverpool ikke var med i femte runde i FA-cupen. Dette etter å ha tapt en omkamp mot West Ham i fjerde runde, hvor avgjørelsen falt i siste minutt av andre ekstraomgang på Upton Park. Da vant Liverpool 1-0 over Augsburg i Europa League i sin første kamp etter å ha hvilt helgen det ble spilt femte runde. Noen få dager senere tapte de røde så ligacupfinalen for Manchester City på straffespark-konkurranse, før samme motstander ble knust 3-0 på Anfield i den første ligakampen etter frihelgen halvannen uke tidligere.

Ikke frihelg i 2013

Før dette må vi tilbake til 2013 for å finne sist Liverpool ikke var involvert i femte runde. Den gangen tapte Liverpool sensasjonelt 3-2 for Oldham Athletic på Boundary Park i fjerde runde. Da hadde ikke Liverpool frihelg helgen femte runde gikk av stabelen, men knuste Swansea hele 5-0 i en ligakamp på Anfield. Frihelg fikk de røde imidlertid påfølgende helg, og benyttet denne til å lade batteriene så godt at de slo Wigan 4-0 på DW Stadium første helgen i mars, hvor Luis Suarez gjorde hat-trick.

Vinteren 2011 ble det tidlig exit i FA-cupen for Liverpool. Manchester United ble for sterke, og vant 1-0 på Old Trafford allerede i tredje runde. Etter å ha hatt fri mens femte runde gikk av stabelen, ble Sparta Praha slått 1-0 på Anfield i Europa League. Ligakampen helgen etter gikk imidlertid ikke så bra, da den endte med 3-1 tap for West Ham på Upton Park.

Vant på Nou Camp

Heller ikke vinteren 2010 var Liverpool involvert i FA-cupens femte runde. Reading vant overraskende omkampen i tredje runde på Anfield. Etter å ha hatt frihelg i femte runde vant Liverpool 1-0 over Unirea Urziceni på Anfield i Europa League, og spilte deretter 0-0 mot Manchester City på bortebane i påfølgende ligakamp.

Everton ble for sterke i omkampen i fjerde runde i FA-cupen på Goodison Park i begynnelsen av feberuar 2009. Det betydde frihelg i femte runde halvannen uke senere. Helgen etter at de røde hadde fått en pust i bakken ble det 1-1 mot Manchester City på Anfield i Premier League.

I 2007 ble Arsenal for sterke og vant 3-1 på Anfield i FA-cupens tredje runde. Det betydde frihelg når femte runde gikk av stabelen i midten av februar, og i midtuken etter frihelgen ble Barcelona slått 2-1 på Nou Camp! Dette ble fulgt opp med en overbevisende 4-0 seier over Sheffield United på Anfield i ligaen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]